Сега след като получи резултатите с необходимата информация, потребителят ще вижда как тя се обновява в реално време, например ъпдейти на популярните сайтове Twitter и FriendFeed.

Освен това, обновяват се заглавията, касаещи намерената тема, разположени в блогове и новинарски сайтове. Опцията Latest results позволява да се показват само най-новите данни, получени от страници с новини. Освен това, може да се приложи специален филтър, оставящ на екрана само обновленията от Twitter, FriendFeed и Jaiku.

Част от промените е и обновлението на Google Trends. Сега тук е разположен раздел Hot Topics, където в реално време се появяват теми, за който пишат най-много хора в Интернет.

Новите методи за търсене и извеждане на информацията са базирани на повече от десет технологии, позволяващи да се следят над милиард документи и стотици милиони сайтове на ден в реално време. Освен това, промените в търсенето не биха били възможни без специалното съдействие на Facebook, MySpace, FriendFeed, Jaiku, Identi.ca и Twitter.