Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 60-годишен мъж за шофиране след употреба на наркотични вещества и причинена катастрофа с пострадала жена. Това съобщиха от пресцентъра на Районната прокуратура.

На 19 октомври 2021 г. около 17,00 ч. при управление на лек автомобил "Тойота" по бул. "Данаил Николаев" в София, А.А. нарушил правилата за движение по пътищата, като не съобразил скоростта си с атмосферните условия, не могъл да спре автомобилa си и реализирал пътнотранспортно произшествие с друга кола.

Вследствие на удара е пострадала Л.Ч. Жената е със средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на поясен прешлен. Пристигналите на място полицаи тествали А.А. за алкохол и наркотици. Резултатите показали, че обвиняемият е шофирал след употреба на кокаин и амфетамин.

Образувано е досъдебно производство. Наказанието, предвидено в НК за това престъпление, е "лишаване от свобода" да срок от една до шест години.

Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, прокурор от Софийска районна прокуратура е постановил задържането му за срок до 72 часа.