Аварията бе регистрирана в 8,45 часа сутринта и остави без ток 800 потребители, предаде "Фокус". Аварията блокира работата в банковите клонове в района. Табела „няма ток” предупреждаваше, че не се извършват операции по внасяне или теглене на парични суми, защото са зависими от компютърната система. Извършваха се само безкасови операции.
От клон на Алфа банк съобщиха, че от ЧЕЗ сутринта са им се обадили и са им казали, че ще има едночасова профилактика от 09.00 часа. После след обаждания в чешката компания, от банката научили, че заради скъсан кабел, няма да имат ток до 15.30 часа. Финансистите се опасяваха при възстановяване на електрозахранването от проблеми с охранителната система и сървърите.
Банкомати също не работеха в квартала цял ден. Мъж се примоли на продавачка да пазарува „на вересия”, защото не може да изтегли пари. Магазин от верига "Фантастико" спря да обслужва клиенти до пускане на тока.
В по-малките квартални магазинчета опитни продавачки се принудиха да мерят „на око”, защото клиентите нервничели и се съгласявали, за да си купят нещо. Спрелите касови апарати бяха заменени със сметки на ръка.
От ЧЕЗ уточниха, че аварията, станала към 08.45 часа, е предизвикана от скъсани кабели на улица „Оборище” между номер 26 до пресечката с ул. „Христо Кабакчиев”. При инцидента са били засегнати седем трафопоста. В 09.20 часа аварийна група локализирала мястото на повредата и включила резервното захранване. Причина за аварията е изкопаването на канал в района на МОЛ Ситняково от външна строителна фирма, която е прекъснала кабел Средно напрежение, собственост на ЧЕЗ.