Акцията е осъществена в часовете между 22 на 11 септември до 6 часа днес. Полицейските служители са проверявали самоличността на посетителите на заведенията за установяване на лица с криминалния прояви, непълнолетни, проституиращи, разпространители на наркотични вещества и обявени за издирване, а също и спазването режима на работа и работното време, начина на охрана, пропускателния режим. Проверявани са и автомобилите, паркирани наблизо, за изпълнение разпоредбите на Закона за движение по пътищата. В акция участвали криминалисти, служители на “Икономическа полиция”  и отдел “Пътна полиция”- СДВР и от четири столични районни полицейски управления, съвместно с представители на Регионална митническа дирекция и НАП.
В клуб на ул. “Московска” екипите не са не са установили нарушения в охраната. Сред проверените 80 посетители не е имало малолетни и непълнолетни или издирвани и криминално проявени. Петима са били без документи за самоличност и са отведени в Първо РУ, съставени са им актове. Икономическите полицаи също не са констатирали нередности, но служителите на РМД открили пури без бандерол и бутилки с изтекъл бандерол, които са иззети. В района не е имало неправилно паркирани коли. Клуб на ул. “Оборище” е проверен от служители на Пето РУ. Няма задържани, няма и репатрирани автомобили на наказателен паркинг. За различни нарушения на ЗДвП са съставени 5 акта и са наложени 3 глоби.
При проверките на територията на Седмо РУ са съставени 2 акта за неправилно паркиране, а 4 автомобила са репатрирани на наказателен паркинг - “БМВ”, “Опел Астра”, “Сеат” и “Форд Ескорт”. Служителите от Първо и Трето РУ не са установили неправилно паркирани коли в районите около увеселителни заведения. В хода на полицейската операция от служители на отдел “Пътна полиция”-СДВР са съставени 4 акта за неправилно паркиране и са наложени 5 глоби по фиш.
Принудително са репатрирани общо девет автомобила, паркирани в централната градска част – на ул. “Г.С.Раковски”, ул. “Славянска”, ул. “Оборище”, бул. “В. Левски”, ул. “8-ми декември” и бул. “Граф Игнатиев”. Наблюдението и полицейските мерки в районите на клубове и дискотеки ще продължат, предупредиха от МВР.