Никой не я беше чувал и добре, че започна миенето в центъра на града, та да научим, че има такава улица. В първия момент човек може да си помисли, че с такова име улица може да има някъде в малките периферни квартали. Или, че е име на новоизградена улица до някой от пръкващите се всеки ден бизнесцентрове или нови кооперации. Или че е улица, свързана по един или друг начин с хигиената на устната кухина, в частност на зъбите, и по нея има зъболекарски кабинети. Но не! Улицата е в центъра на града. Така поне излиза от официалното съобщение на пресцентъра на Столичната община за графика на миене в центъра:"На 23 юли ще бъдат измити улиците, заключени в карето ул. Хан Крум",бул. П. Евтимий", ул. „Ангел Кънчев", ул. „Солунска", ул. „Граф „Игнатиев" и ул. „Зъбчето". Същият ден улиците ул. „Ангел Кънчев", ул. „Солунска" и ул. „Зъбчето" няма да бъдат мити".
Няколкократното съобщаване на графика за миене със съответните улици, подлежащи на баня, е народополезна информация. Полезна се оказва и обратната връзка, за да се изясни едно недоразумение по технически причини.
Слушатели на Дарик информираха, че не са чували за тази улица "Зъбчето". Други пък направо предложиха да почерпят, ако им се каже къде точно в центъра на София е въпросната улица.
Загадката за незнайната улица все пак бе разгадана след репортерска проверка на "Дарик". От пресцентъра на столичното кметство казаха, че информацията с каретата за измиване им се дава от Столичния инспекторат. От Столичният инспекторат пък обясниха, че "зъбчето" е терминология, а не улица. При изготвяне на картата със съответните карета за миене и в тяхната информация този термин се изписвал в скоби, а защо в текста за медийно разгласяване вече се явява като отделна и самостоятелна улица, обясниха с получила се някаква грешка, най-вероятно печатна.
Така тайната на предизвикалата интерес улица се разбули. Улица "Зъбчето" няма. Оказва се обаче, че има голямо чиновническо недоразумение и невярно информиране.