Фирмата ще измие последователно улиците с масов градски транспорт, обществена значимост и вътрешнокварталните улици в районите "Изгрев", "Подуяне", "Лозенец", "Слатина", "Младост", "Студентски", "Илинден", "Искър", "Сердика", "Красна поляна", "Овча купел", "Надежда", "Люлин", "Връбница", "Банкя", "Витоша", "Нови Искър", "Панчарево" и "Кремиковци".
Със заповедта на кмета "Софийска вода" АД е задължена да почисти уличните шахти, за да се осигури безпрепятствено оттичане на отпадните води. БТК АД, "Топлофикация- София", "ЧЕЗ Eлектроразпределение" АД и "Улично осветление" ЕАД са задължени да окажат съдействие и своевременно да отстранят проблемите по шахтите, настилките, тротоарите и пътните платна в кръга на своите задължения, след съгласуване с кметовете на райони.
Собствениците и водачите на моторни превозни средства са задължени да преместят автомобилите си от уличните платна и тротоарите в съответните дни, определени за миене. За часовете и датите ще има предварително уведомление от районните администрации.