Едно невиждано досега състезание по бягане ще се проведе на 9 юни 2018 година.

Red Bull Moreni Challenge е първото по рода си екстремно събитие, което ще изпита смелостта, силите и издръжливостта на впусналите се в планинското предизвикателство на годината.

Надпреварата е вдъхновена от българския спортен ориентировач, бегач и рекордьор Кирил Николов - Дизела.

Наименованието на състезанието не е случайно - то ще се проведе върху природния скален феномен Морените в местността Златните мостове на планината В итоша над София.

Подобна локация никога преди не е била използвана за терен на планинска надпревара в световен мащаб, а самият формат на Red Bull Moreni Challenge няма аналог в света, което е и причината състезанието да бъде включено в света на Red Bull, в който място намират само преживяванията, отвъд обикновеното.

Планината ще очаква всички атлети, ориентировачи, катерачи, фрийрънъри и опитни екстремни спортисти, които имат не само физическа подготовка, но и са готови да изпитат издръжливостта на психик ата си.

Те ще застанат рамо до рамо в масов старт, за да се впуснат в надпревара за време по трасето върху каменната река. Всеки участник ще трябва да се справи напълно сам с предизвикателството, без да разчита на каквато и да е външна помощ.

В Red Bull Moreni Challenge могат да се включат лица, навършили 18 - годишна възраст и попълнили формата за регистрац ия, която ще бъде активна от 13 април до 6 юни тук – morenichallenge.fourp.bg