В деня на бягството на двамата рецидивисти Христина Александрова се готви да застъпи втора смяна. Взима си кафе от служебната лавка до входа на затвора, когато единият от рецидивистите открива стрелба срещу постовия.

Жената се насочва към входа, опитвайки се да види накъде ще тръгнат бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев. Започнала да крещи и да ги гони.

„Питах ги защо стрелят и исках да излязат хора, за да ги видят, а може би и да ги хванат“, разказа Александрова пред Нова телевизия. Бегълците й казали да се маха.

„Тогава се уплаших и все едно нищо не съм виждала. Притъмня ми. Разтреперих се и веднага се върнах, а колеги излязоха навън“, спомня си хигиенистката.

Тя работи в затвора от четири години. Казва, че не познава бегълците. Видяла ги на снимките по телевизията.

През 2015 г. Александрова е била пред уволнение, но тогава за нея се е застъпил шефът на затвора.

Владимир Пелов, осъден на 30 г. затвор, и Радослав Колев, който излежава присъда от 26 г., избягаха миналия вторник от централния Софийски затвор, след като преодоляха съпротивата на 3-ма надзиратели, заплашвайки ги с нож и пистолет и стреляха 3 пъти. До момента те не са заловени.

Междувременно МВР пусна снимката на още един затворник, който избяга - Георги Тачев-Манджата. Той обаче изчезна след работа на външен обект в Пловдив.