Строителните дейности ще се реализират по ул. "Искър", от ул. "Деян Попов" до ул. "Хан Аспарух", включително ул. "Хан Аспарух" от ул. "Искър" до ул. "Крайречна".

Проектът е на стойност 1 050 000 лева и се очаква да бъде завършен към средата на януари 2018 г.

Тогава ще завърши и започналият по-рано тази година етап на стойност 1 980 000 лева, който обхваща улиците ул. "Висока ела", ул. "Георги Зоев", в участъка от ул. "Искър" до бул. "Самоковско шосе", ул. "Боте Бърборков", в участъка от ул. "Георги Зоев" до ул. "Деян Попов", ул. "Деян Попов", ул. "Манол Велев" и ул. "Шамако".

В квартала през последните години "Софийска вода" АД, част от "Веолия", инвестира в изграждането на нови канали и подмяна на старите и амортизирани етернитови водопроводи.

През изминалата 2016 г. бе изграден отливен канал на стойност 1 400 000 лева. Той е с дължина 375 метра, изграден е от стоманобетон и отвежда към река Искър прелелите при дъжд водни количества.

Реализацията на отливния канал облекчи значително работата на канализационната система на кв. "Горубляне", в това число и на съществуващата помпена станция, намали риска от наводняване на имотите, разположени на изток от бул. "Самоковско шосе".

Доказателство за това е, че въпреки обилните дъждове през последната седмица, от живущите в квартал "Горубляне" не е постъпвал сигнал за наводнен имот или проблеми с канализацията, което в минали години се случваше многократно, съобщават от компанията.