Това съобщиха от фирмата-изпълнител на обекта „Главболгарстрой Холдинг" АД пред "Труд".

По повод информация във вестника, придружена от снимки от събота, че работата на Лъвов мост е започнала по-късно, компанията е отстранила работниците, които са си позволили почивка на сянка, заради неспазване на работните и етични норми на компанията.
Репортери на вестника бяха заснели работници да пият бира на обекта. Преди това двама от тях заявиха, че са дошли на работа в 11 ч.

С увеличаването на астрономическия ден ще бъде увеличено допълнително и работното време на строителната площадка, така че кръговото кръстовище на две нива да бъде готово в срок, съобщиха още от "Главболгарстрой".  Обектът трябва да бъде завършен в средата на октомври тази година.

От фирмата уточняват, че може би са единствената строителна компания, която досега винаги е предавала обектите си в срок.

Вижте как започна реконструкцията на Лъвов мост>>

Крайният вариант на проекта за реконструкция на Лъвов мост предвижда кръстовище на две нива, кръгово движение на нивото на бул. "Мария Луиза" с две платна, а не с три, движение по бул. "Сливница" без светофари, което е отдолу, и възстановяването на историческия вид на Лъвов мост, по който ще преминават само пешеходци, велосипедисти и трамваи.

С изграждането на кръстовището 32 000 автомобила ще преминават в директното направление по "Сливница" и около 28 000 - през кръговото кръстовище.
Цялостната реконструкция на Лъвов мост ще струва 22 млн. лв.