Уволняват почиващи си строители на Лъвов мост

На две смени с удължено работно време се трудят работниците, които изграждат бъдещата естакада на Лъвов мост. Уволнени са работници, позволили си почивка.

Обратно в новината

Коментари - Уволняват почиващи си строители на Лъвов мост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се само, колко от възмутените са пуснали коментарите от служебният компютър през работно време... ;) Иначе е ясно, че на чужд гръб и сто тояги са малко :)

Поредното източване на европейски пари, виновен е Костов, мамка ви крадлива , Комунисти!

Aбре Cветле, като си толко светната ходи ти да тарсиш повредата ,запознаи се с работата на тези, пак тогава говорu,Aман от такива като теб само за шев на топлото си.

историческият вид не беше ли с каруци?да пуснат фаитони бре по романтичо ща да е.

Не знам дали Главболгарстрой спазват сроковете, но знам че са некадърни. След ремонта преди години на Националния стадион "В. Левски" в залите течеше вода, когато вали отвън. На душкабинките в съблекалните не можеше да се оттича водата. А и самият проект, не знам кой го е правил, също беше некадърен - никой не се сети да направи един работен асансьор. Всеки път оборудването за залите трябваше да се носи на ръка по стълбите.

Сигнализирахте ли за некачествения ремонт?

Разбира се, през годините след това постоянно се правиха нови и нови кръпки. Но като цяло стадиона си остава не особено функционален. Южните зали имат широко стълбище и техниката може да се НОСИ по-лесно, но лекоатлетическите зали се достигат само по едни тесни стъпала. Когато беше основният ремонт на стадиона, за да качват материали, от Главболгарстрой бяха избили външните стени и всичко се вкарваше от там.

Права е Светлана . Ето им работното време . Първата оранжева жилетка се появява към 8.30 и тръгва към баничарницата . В 9.00 ако има работници на булеварда , излизат в почивка 30 мин. В 12 ч. - 1 ч почивка . В 15 ч. отново 30 мин почивка . В 17 ч. няма кьорава жилетка на булеварда . А слънцето си грее до 20 ч. Общо я има 6 ч.работа,я не . Ама и през тях се подпират на лопатите и най-много един багер ту копае , ту зарива . Всичко това го гледам всеки ден от прозореца на блока . А къде са им началниците , поне да ги контролират . 90 % от работещите са за уволнение . Има толкова чакащи безработни ! Ще има да чакаме и да се мъчим с този ремонт поне 2 год. Големите обещания на Фъндъкова ????

То да изгониш мързеливите и да назначиш безработните, все тая. Бачкаторът е свикнал да работи макс 6 часа и да не си дава зор. И как да си дава зор, като взима една и съща заплата при приключване на обект за 1 ден, и за 1 седмица. В нета циркулира една картинка - Бай Иван в дупката, а около него 20 мениджъра. Веднъж минавам през Триъгълника в Надежда, 20 мениджъра се бяха подпрели на лопатите с по цигара, а двама Бай Ивановци чоплеха нещо. Като им викнах "Ей, много мениджъри и началници на обекта" за да се поразмърдат малко, отнесох яка каруцарска псувня.

Едно време на това, което описвате,, му викахме "много вожд, малко индианец". За съжаление това не променя картинката. мързеливи сме това, българите, мързеливиииии..... Е, как да има прокопсия?

Aма то като в Aмерика. Tук всички строители са Union- профсъюз и взимат големи пари за никаква работа. Cъщие мръзеливци

Вчера около 10 часа сутринта, на кръстовището при семинарията видях двама работници да си вървят с най-спокойно. Единият ядеше баница, а другия си бъркаше чаша кафе. Същото съм да правят преди няколко години и чиновници в самата община, малко след като е започнало работното им време. Това си е национален манталитет и стил на работа.

Eлате и уволнете тези от Топлофикация,дето копаят в Младост-3. Вчера изкопаха грешна дупка, днес копаят втора. Двама работят и шест ги гледат и пият бири.

маика им мрусна!! да доидат, аз ще им купя прожектори, за да работят като в европа - и през нощта!!! стига 2 милиона сме страдали заради малоумщина... и общинска и фирмена ои гражданска! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ще им плащаш ли нощен труд? Ще изчисляваш ли приравнен нощен труд към дневен, както е според наредбата за структура и организация на работната заплата? Ще им плащаш ли извънредния труд? Ако НЕ! Ще ти съставя АУАН и акт за укриване на извънреден труд. ЗАКОНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ.

Аман точно от писарушки като теб, дето се хранят с моите данъци . Кой ти каза, че няма да начислят всичко, което се изисква по закон за нощен и извънреден труд? Вие в тази инспекция кога ще почнете да гледате на работодатели и работещи не като перманенти престъпници преди още да сте проверили какво е положението? Кога ще спрете да влизате на проверки и след 5 мин разговор да казвате, че са ви наредили да глобявате и все за нещо трябва да напишете глоба, щото нямало пари иначе. Или май пак ви се яде бой, а?

А сти га, почивали си били. Не вервам! Те работят усърдно наште бачкатори... с мотики копат Лъвов мост. Така копаха и моста на сливница и раковска, лично съм ги видел. Не работниците са виновни, а ръководството на шибаната строителна фирма, че в нея е такъв батак.

Точно така! Къде са им началниците? Или като са началници си мислят, че не трябва да работят. И без тва ще си вземат хилядите левове заплата...