43-годишен учител по физическо възпитание ще бъде съден в Русе за блудство с две малолетни ученички от училището, в което той работи. С едно от момичетата мъжът е имал и сексуален контакт. Заради възрастта на пострадалите делото се гледа при закрити врата. Насроченото за днес разпоредително заседание бе отложено за утре, предаде БТА

Прокурорът от Русенската окръжна прокуратура Николай Николов коментира, че делото е от висок обществен интерес, но се засяга нравствеността на гражданите.

"Моля и вие да ни разберете. В този процес не можем да изнасяме пряко волята на съда информация за делото", каза Николов.

43-годишният Ивайло Александров бе докаран с белезници от следствения арест в съда, където със защитата му са ангажирани двама адвокати. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 5 до 20 години затвор.

Според прокуратурата престъпленията са извършвани през 2017 и 2013 година.

Ивайло Александров е арестуван през декември миналата година, когато родители подават сигнал до директора на ОУ "Иван Вазов". Притеснени от поведението на дъщеря си, те разбират за смущаващите контакти на 13-годишната си дъщеря с преподавателя по физическо. В хода на разследването става ясно, че действията му са продължили повече от 4 години. С една от ученичките учителят е имал на няколко пъти сексуален контакт, а друга от жертвите му е направила опит за самоубийство, предаде Русе Медиа.

Към момента от Министерството на образованието и Регионалното управление в Русе отказват всякакъв коментар, тъй като се касае за малолетни деца.

Адвокат Ангел Стефанов - един от защитниците на подсъдимия, коментира, че според него не става въпрос за отношения, които могат да бъдат квалифицирани като типично блудство.

На този етап учителят не е решил дали ще се възползва от възможността за съкратено съдебно следствие, като признае фактите по делото, или ще има стандартен съдебен процес.