Поради големия интерес към безплатните скринингови прегледи за рак на млечната жлеза, рак на маточната шийка и рак на дебелото черво и ректума Университетска болница "Канев" обявява и допълнителни свободни часове за прегледи тази събота и неделя (1 и 2 декември) по следния график:

· Скрининг за рак на маточната шийка - от 11:00 до 13:00 ч. в приемния кабинет на Гинекология на Акушеро-гинекологичен комплекс към УМБАЛ "Канев" АД.

· Скрининг за рак на млечната жлеза - прегледи от хирург и мамография от 10:00 до 12:00 ч. Прегледите се провеждат в каб. №101 - Хирургичен кабинет в топлата връзка на УМБАЛ "Канев" АД. Мамографията се извършва в отделение Образна диагностика.

· Скрининг за рак на дебелото черво и ректума - Анализът за скрита кръв в изпражненията ще се извършва от 10:00 до 13:00 ч. в Клинична лаборатория в хирургичния блок на УМБАЛ "Канев". Прегледите от хирург ще се провеждат от 10:00 до 12:00 ч. в каб. №101 - Хирургичен кабинет в топлата връзка на УМБАЛ "Канев" АД.

Горепосоченият график важи само за 1 и 2 декември (събота и неделя). През останалото време е валиден първоначално обявения график за скрининги.