91 снимки от 33 участници от цялата страна бяха изпратени за участие във фотоконкурса "Моето незабравимо преживяване в Русе", чийто краен срок изтече на 30 септември 2020 година.

Конкурсът се провежда за първи път по инициатива на Фондация "Русе - град на свободния дух" и има за цел да покаже красивата страна на град Русе и всичко хубаво, което се случва в него, съобщават от общината.

Фотографиите и фотографските проекти ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на Фондация "Русе - град на свободния дух", Община Русе, Общински съвет - Русе и г-н Венелин Молнар - представител на професионалната фотографска гилдия. Критериите за оценка са: принадлежност към темата на конкурса, естетическо изпълнение, оригиналност, визуално въздействие.

Снимките, които участват в конкурса, от днес са качени на страницата на Фондация "Русе - град на свободния дух". Чрез гласуване до 23:59 часа на 10 октомври 2020, ще бъде определена фотографията - фаворит на публиката.

Организаторите предвиждат парични награди във всяка от двете категории - Пейзажи и Събития.

Наградите ще бъдат обявени и връчени на официална церемония по случай откриването на изложбата, в която ще участват първите 10 фотографии, класирани от журито във всяка категория.