Дружеството се е добрало до апетитната сделка за солидните близо 8 млн. лв., докато оглавяваната от Станишев социалистическа партия управляваше държавата, пише в. "Монитор".

Според документацията в Агенцията по обществените поръчки, договорът между близката до бившата власт фирма и болницата, в която основен собственик е здравното министерство, а 32% от капитала се падат на подопечната на червения кмет Божидар Йотов община, е сключен на 8 ноември 2006 година.

Броени дни по-късно първата копка е направена от изпълнителят на проекта "Домостроене" АД, което си поделя собствеността на дружеството "Дедалос" заедно с фирмата на Георгий Дмитриевич Станишев "Прожектс". Така архитектът, случайно или не, се оказва във фирмен обръч, който е нает да направи колосалния по обем на финансиране ремонт на МБАЛ-Русе.

Първоначално проектът включвал преустройство на съществуващото отделение, изграждане на пристройка към него, както и надстройка на двуетажната връзка между блоковете Д и Г на болницата. Прилежащият към комплекса двор трябвало да се сдобие с пешеходни и автомобилни алеи, паркинги и осветление. От тях обаче няма и помен, въпреки че срокът за изпълнение на мегапроекта е изтекъл още в края на миналата година. Въпреки това държавата щедро е превеждала траншовете - последният от които през май, два месеца преди изборите.