Пред БНР Кадиев призова да има преговори с участието на протестиращите за предсрочни избори.

По думите му преговорите трябва да се водят по два основни момента - единият е кога е датата на следващия предсрочен вот, а вторият - какво трябва да се случи дотогава.

"Бъдещето на парламента зависи от ГЕРБ, не от "Атака", смята депутатът, който поиска оставката на Сергей Станишев след скандалното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Междувременно депутатът от Коалиция за България Мартин Захариев коментира, че всички са изнервени от обстановката, няма политик, който да не е омаскарен, а няма откъде да "внесем" нови.

"Мнозинството се крепи на косъм с малко пърхот, Волен Сидеров държи златната карта", образно обясни той пред ТВ7.

Според Захариев, който е журналист и издател, в момента парламентът се крепи от пръста на лидера на "Атака", а той е много опитен играч. Сидеров играел "ва банк", защото никога друг път не държал златната карта, както сега.

"Затова действията му са изключително екстремистки и, въпреки че изглеждат неразбираеми, зад тях стои премерена игра. Трябва да внимава какво прави, за да не взриви България, защото мнозинството се крепи на косъм от чуплива коса, даже с малко пърхот и това не може да издържи дълго", смята Захариев.

По думите му е време хората на улицата да се загледат за компромисни решения, а не постоянно да отричат всичко. По-добре било, вместо да се хвърлят домати и яйца по парламента и да се блокират пътища, да се седне на кръгла маса и да се решат основните различия.

Тихата война между партиите стигнала до степен на личностна непоносимост и на пълна липса на чуваемост, което било фатално. Според Захариев липсата на желание за промяна на модела на управление била по-голям проблеми от протестите.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова (БСП) коментира в Кюстендил, че са поели сериозен ангажимент към избирателите, гласували за тях и изпълнявали точка по точка ангажиментите.

"Това, че някой не ни харесва, е негово право. Наш ангажимент е да продължим работа в интерес на хората и ще го направим", добави тя, цитрана от БТА.

Според нея, хората, които се събират около парламента, били изпълнени с агресия и не се събирали спонтанно, а правели опит да окупират Народното събрание и да уронват престижа на народните представители и на самата институция.