Коментари - Сашко от Перник се изгуби пак, но вече отново е в прегръдките на баща си | Днес.dir.bg

Сашко от Перник се изгуби пак, но вече отново е в прегръдките на баща си

Полиция, жандармерия, както и екипи на Аварийна помощ към Столична община са участвали в издирването, открили го за час

Обратно в новината

Коментари - Сашко от Перник се изгуби пак, но вече отново е в прегръдките на баща си | Днес.dir.bg

Коментари

Не му се виси с антиваксърите.

Вече се включвах по тази тема, но понеже гледам, че е още е сред Акцентите, пак да се включа. 1. Тънкият момент е от коя частна Спектъра е Сашко. Дори и да е само аспи, пак може да е сложно - ето, аз на 6 годинки се опитвам да избягам от Египет и да се спася, защото по каналния ред помощ не получавам. Освен "Нищо ви немъ! Шъ свикнете и аз така бех като дойдох" от баща ми, "помощта" от майка ми беше нещо от рода на, "Миличко, изтърпи още малко" - е до кога да търпя? Докато от климата, храната и водата пукна ли, дотогава ли да търпя? Ако е по навътре у Спектъра, образно казано е Отвъд Шамандурата, там идея си нямам какво се прави и не мога да помогна. Дано да има специалисти, които да могат да помогнат! 2. Ако бащата не е също аутист, било то и само аспи, ще му много трудно да разбере хлапето и да излезе на глава с него и определено има нужда от помощ. В нашия случай почти всички сме аспита, всеки си е башкА луд, много сме различни един от друг или от нормалните/обикновените хора, но пък са имали правилните кадри - първо леля ми, адв В, която въпреки че е доста различна от мен, има само момчета (тоест няма опит как се гледа момиче, а това е доста различно), криво-ляво успява да се справи с мен, въпреки че поне десетина пъти и тя вдига ръце от мен. Освен нея се включват и морския ми чичо Шамандурата, с когото се виждам само веднъж годишно, но въпреки всичко и той много ми е дал и малкия ми вуйчо, дунавския ми вуйчо, Адаша, също зодия Лъв, който почти всеки месец по 1 седмица е командировка в София е живее у нас, поради което много активно е присъствал у живота ми. Списъкът с мои "звероукротители" се допълва от педиатърката ми (тая жена, може би и самата тя да е била аспи, просто е била феномен на детската психология), треньорката ми по джудо, плюс още няколко (основно жени), които трябва да седна и помисля кои точно и в каква степен бяха.

Предишния пост стигнах лимита символи, така че още малко от мен: Бащата определено има нужда от поне МЕТОДИЧЕСКА ПОМОЩ как да излезе на глава със собственото си синче - дано да има къде да я намери.

Дано третия път не е фатален

направете го телевизионна звезда... и ни информирайте по-чест ко прай че да можем да спим спокойно

Тази работа намирисваше още с първото спасяване, но сега вече сериозно смърди. Не мога да схвана от какво е и цялостната идея, но нещо не е наред.

Удобно за пропагандата. Ето вижте как се губи детето. Така беше и миналия път.

крайно време е да го прекръстят от Сашко на Загубан! Или Найден!

Не съм никакъв привърженик на чипирането, но в този случай е много необходимо. Горко му на този баща

Поредното доказателство, че нищо в тази държава не е наред. И това на безумното препускане на политиците( някои и с държавни коли) за спечелване на избиратели с едничката цел да ни оправят, пардон да се оправят. Такива деца трябва да са в домове под постоянно наблюдение защото по този начин не ги чака нищо добро. Един човек не може да се справи и няма как да бъде 24 часа на разположение, при положение че трябва и да ходи на работа.

Абе ти в ред ли си? Няма домове за деца с аутизъм никъде, като вземете да ми обобщавате "само в България" тва и онова, а сте ходили най-много до Тасос и то на екскурзийка.

Мога да отделя още малко време и да понапиша нещо полезно за (родители на) аспита. Сашко е достатъчно голям и може да му бъде обяснено, че това, което прави е опасно за него, а и близките му се притесняват. Примерно тогава чичо ми си спомням, че бързо ми наби у главата концепцията за граници: - Шамандуро, до шамандурата - отвъд шамандурата и аз няма да ходя да те спасявам! - Шамандуро, тая шамандура тук е сложена не за красота, а заради такива шамандури като тебе! - Шамандуро, шамандурата не е спасителен пояс! Никога не се е налагало да ме изнася на гръб от морето - само доплува до мен на дюшек, мята спасителен пояс (аз естествено се дърпам, че не ми трябва спасителен пояс, но след кратки преговори успява да ме убеди, че се налага за всеки случай) и заедно доплуваме до брега. Знаеше къде около Варна морето е плитко, съответно шамандурата е на стотици метри навътре и мога да си поплувам на воля и там ходехме, въпреки че плажът примерно е камънак. От всичките ми чичовци, почти всичките фуражки, този ми е любимият и може би това е една от причините той да успява да излезе с мен на глава. Явно съм го признала за авторитет и затова (почти) всичко което ми казва, аз слушам и изпълнявам. Към този момент майка ми явно вече си е поизгърмяла патроните, баща ми май още не, любимата ми леля адв. В явно на морето не е в свои води, та вероятно дори и тя не е можела да се справи с мен, но баща ми все пак е успял да намери решение (и да "назначи" правилния кадър за мой персонален спасител). Аспитата наистина сме различни от обикновените/нормалните хора, както и един от друг - вероятно затова майка ми толкова трудно ме разбира, както и аз нея или примерно (пак) бившата ми половинка, също аспи, на когото милион и един пъти съм му признавала, че той много по-добре ме разбира, отколкото аз него, въпреки че поне се опитвам да го разбера - и той е първата от мойте няколко десетки бивши половинки, които аз въобще ще опитвам да разбера.

Аре стига с тия шамандури вече, само за това пишеш. Ясно е, че си абсолютна откачалка, честно, на никой не му пука.

Нещо не е както трябва тука. Тези измишльотини да ги разправят на някой друг. Отскубнало се загубило се и някакви разходки между села и гори. Явно го изгубват но то оцелява и пак се връща!

Една каузите, по които от време на време се включвам, е аспизъм - да, това е от аутистичния спектър, но слава богу не е класически аутизъм и вероятно поне 10% от хората са аспита, само че още не сте осъзнали. Аутизъм идва от ауто - сам, самостоятелен. Не знам дали е валидно за всички аутисти, особено тези, които не могат сами да се грижат за себе си, но ние имаме нужда, физиологична потребност от време на време на останем сами. Например на неговите години аз имах навика като пак ме завлекат на морето, да се отскубна от моите дъртаци (на години и майка ми, а най-вече баща ми могат да са ми баба и дядо), да доплувам до шамандурата, да си я гушна като футболна топка и така да стоя с часове. Майка им въобще не може да плува, баща ми плува ютия или като като пирон у кисело млЕко, така че докато намерят някой да доплува до шамандурата и да завлече на брега, аз съм си осигурила спокойствие за себе си и почти съм докарала инфаркт на майка си на брега. Е, баща им бързо ме надцака и ми назначи персонален спасител - любимият му първи братовчед беше морска фуражка, така че известно време ходихме на море само на Варна и то по странно време (началото на юни, края на септември), защото тогава чичо ми си е у Варна, а не по морета и океани. Щях да седна и да напиша повече случки с мен и с мои близки аспита, защото на български много малко има по темата, а точно от казуси, само че основно на английски (тоест не всичко е приложимо у БГ или най-малкото ни е различна народопсихологията) съм научила най-много.

Сигурно и от аутизъм си станала кошче за спермолин на мутрите. Нали ти се пишеше гангста мама доскоро?

Мога ли да те светна, че и от мутрите има доста аспита, а те не обичат пе.ераси като теб да им се правят на отворени? Мъжкият тип аутизъм, който се среща и прпи двата пола, върви с повишена склонност към насилие, поради което и доста престъпници, главорези или просто военни също са от спектъра. На живо на някоя двуметрова дали така ще се изрепчиш?! Всъщност, благодаря ти за коментара - е заради такива капути като тоя, аспитата не искаме да сме в един кюп с хората с да кажем класически тип аутизъм, които пък също не искат да са в един кюп с нас.

свършиха парите и трябва нова шарлатания? до кога бе!?

Нямаме детска болница, лифт до Витоша, медицинска въздушна помощ, магистрали, детски градини, образование и още куп неща. Но на първа линия е новина, че някой се изгубил за пореден път и го "спасили".

Сложете му чип на това дете,да не се губи.

Сашко трябва да се разхожда само на каишка ... а вече е голям и един намордник няма да е излишен.

С тоя олигофрен ще ангажирате полиция и пожарна ! Бащата явно е същия идиот. "Отскубнал се и му паднал джипиеса" - аре стига бе, вържете му го с една верига !

Аз съм си взел ГПС нашийник на кучето ми и му го слагам когато излизам в гората. Да сложат един такъв нашийник на дебила и проблемът е решен. Ако трябва да му го купят от полицията, пожараната или гражданска защита. По-евтино ще излезе вместо да обикалят да търсят имбецила по горите.

Говориш за дете, бе. Я се съобразявай малко!

Съобразявай се, детето е дебилче, като порасне ще стане дебил.

Нещата ще ескалират тепърва. Колкото повече расте. Той расте баща му остарява.. майка му си е била камшика в чужбина.. новините няма да са добри..

Ако не наближаваха избори, И Сашко немаше да се губи. Били го намерили край село Лозен. Този път ще има ли наградени?

Изборно време е, следващият път като се изгуби да се надпреварват лидерите на партии кой пръв ще го намери.

И бащата има проблем,това е ясно!

Време е бащата да се вземе в ръце,а не да реве всеки път като се изгуби Сашко.Национална новина стана!!

Айде сега ти не ходи на работа и си гледай детето да те видим с какво ще го правиш. Може би с писане на безумици в нета.

Gaco Bacov

бащата е нотариус, така че не го мисли! не работи от 8 до 8 и не се страда от липса на пари!

Баща му да му сложи един смарт часовник с ДиПиЕс, за да го намира лесно като го изгуби :)

Явно си по заглавията. Прочети бе - уж имал, ама "паднал като се идиота се отскубнал".

Време е бащата да сложи един джипиес тракер, не са скъпи като цена, а и всеки смарт телефон с интернет може да се използва за тази цел.

Ако го накарат да плати поне част от разходите по търсенето на откачения му син, със сигурност ще вземе истински мерки.

Сашко ,арабия Сашко...

Хлапето има душа на трапер ;) Не го свърта в цивилизацията ;) Да е жив и здрав!

С даунчето отклоняват вниманието от гласуването да даваме ли за оръжие за Украйна, от затритите лифтове, от презастрояването, липсата на места в детските градини, принудително въвеждане на еврото и премахване на паметници....

Ба ... скоро се чу, че и Лили Иванова се е изгубила ... нейде зад сцената, ама я намерили бързо. Това е обяснимо и нормално с оглед ... възрастта!

Е как ще се изгуби някой, дето цял живот не е бил в състояние да се намери?

Ох бе Сашко, ти си смело момче, не те е страх да си сам, но знаеш ли как се страхуваме ние като изчезнеш... Не ни го причинявай, най вече на татко ти и стой близо до него, или поне на видимо разстояние.

Ок, няма да ходя никъде вече.

Ама за сега се правя да луд, че така ми е по-лесно в живота, грижете се за мене, храните ме, обличате ме, няма нужда да ходя на тъпото училище.

Забавлява се момчето. Ади споко. Доказано е, оцелява.

Никога няма да може да води самостоятелен живот и само да си изкарва прехраната. Майката си вее байряка в чужбина, а хромият му баща го обслужва. Да пази Господ!

Ако майка му е в чужбина, едва ли си вее байрака. Там ако не работиш не можеш и квартирата да си платиш

Добре де, бащата не може ли да сложи едно проследяващо устройство в якето на детето и да се приключи с тези епизоди? Май бащата има умствено изоставане, очевидно след целия цирк миналия път, не си е научил урока...

ако бащата също има проблем, или няма пари за устройство?

Бащата съм го виждал. Кара бяла Тойота на по-малко от 5 години. Даже му се карах, че оставя детето навън без да го наблюдава въобще. Разправяше ми, че Сашко бил много по-добре и нямало нужда.

Той не беше ли нотариус? И беше предложил 100 000 лв награда предишния път доколкото си спомням? Не щя да е много беден...

1. Сашко няма ли мобилен телефон? 2. Изгубен или избягал? 3. Аутизъм - колко аутизъм? Видимо не е много навътре у спектъра, тоест би трябвало да е само аспи, а не нещо по-сериозно. Ако е само аспи, на 10-тина години ли беше, той е достатъчно голям да знае какво прави.

Нямате идея от деца с такива проблеми.

Зависи от коя част на спектъра са тези деца. Иначе ние тук почти всички сме си аспита и всеки си е башкА луд - това направо предлагам да е официалното мото на аспизма, както съм го кръстила, защото това е точната дума. Иначе от индивиди от друга част на спектъра за добро или за лошо нямам представа, но от това, което съм чела (не съм го виждала лично, а само чела - доста е различно) класическият аутизъм си е страшно нещо. :(

Какво аспи те е треснало с бухалката по главата бе? Такова нещо като Синдром на Аспелгер не съществува и не се използва, нито от психиатри, нито от психолози, нито от логопеди, нито от всички останали професионалисти в свефарата, нито в професионална литеретура, нито вникъде като диагноза или термин поне от 2013 насама , няма такова животно - Има Разстройства от аутистичния спектър и тук е ключовото "спектър". Като започнете такива невежи да се изказвате по темата и ми става лошо.

Минах да видя за коментари и ето че има. Думата аспи е добила гражданственост и си се използва, защото е точната дума. Всички "професионалисти", които те самите не са аспита, да се заврат да не уточнявам къде. Думата не се използва най-вече по политически причини, защото Ханс Аспергер е работил за фашистите, вероятно не по собствено желание. Спектърът е доста широк и има значение от коя част на спектъра си - дали си от тази, която физически не ти е възможно сам да се гледаш и интелектът ти е като на хлебарка, или си от високофункционалната част на спектъра. Аз и повечето ми близки (с малка част от тях имам кръвна връзка, а пък и генетичният компонент е минимален фактор) сме аспита, поради което съм изчела планини от информация по темата - основно казуси на английски, защото на български няма толкова много казуси, а само заучените фрази от дебелите книги на кухите глави "специалисти"! Аспи се е наложило, защото нито ние от тази част на спектъра искаме да сме в един кюп с тези от другата му част (които им е физически невъзможно сами да се гледат), нито те (по-точно родителите им, защото те самите не осъзнават такива неща) искат да са в един кюп с нас.

Пак ти повтарям няма такова нещо като аспи и не се използва от никого , който е диагностициран или има дете, роднини диагностицирани официално. Има аутист с еди какъв си профил. Като думата Аспергер не се използва от деситилетия, защото е ретрограден и неточен термин , както като клинична картина , така и в разговорния език между хора с диагноза.

тури му един синжир да не бега :)))

И знаете ли защо сега това не е водеща новина? Защото преди в парла-мента се гласуваше България да дава ли оръжия на Украйна. И за да се измести фокуса на общественото внимание, изведнъж Сашко изчезна и това се оказа водеща новина в продължение на дни!

Тоя баща все по горите води това дете. Не си взима поука и това е.

Защото, ние уж цивилицацията, не знаем как да се държим с хора като Сашко.

Не Сащко, а ...родителите му са се "изгубили"! Вземете мерки относно тях, иначе през няколко дни полицията ще се щура из горите, вместо да си гледа работата.

Явно и бащата е с аутизъм, обаче не е диагностициран.

Аутизмът има много измерения и може би около 10% от хората са от аутистичния спектър, но не са го осъзнали. Иначе в много отношения аутизмът е ПОДОБРЕНИЕ спрямо обикновените/нормалните хора, а не увреждане - всичко е въпрос на доза. Почти всички велики хора в историята - хора на изкуството, спорта, науката, политика и прочие са аутисти.

Безотговорно отношение на родителите

Малко като Виц стана вече. Киро се заби сашко се затри

На Сашко му трябва гривна с джи пи ес

На Сашко му трябва личен асистент и защитено жилище.

колко мъже искат да се загубят от жените им ама на нямат тоя късмет

На това дете баща му идиот ли е, що ли? Като знае с какъв поведенчески модел е, къде блее. После ми кърши ръце по новините.

Има лесно решение. Смарт таговете на Апъл и Самсунг. Тази на самсунг маправо се закача за нещо. По принцип не съм за следенето на хората , но когато детето има проблеми с развитието като това (аутизъм) и има история с изгубване, това е решението.

Баща му пак ли се е заблял в телефона като предния път?

Томова, прочети си пак съчинението и си оправи елементарните правописни грешки!!!

Още миналлия път писах тука да му сложат един клопоть на врата за крави

има по модерни методи - чадовници с мобилна връзка.

Във 68-ма бригада имат отворени позиции за такива като Сашко. Сигурен съм, че ще се справи много по-добре от нашите "командоси".

Коментари - Сашко от Перник се изгуби пак, но вече отново е в прегръдките на баща си | Днес.dir.bg

Сашко от Перник се изгуби пак, но вече отново е в прегръдките на баща си

Полиция, жандармерия, както и екипи на Аварийна помощ към Столична община са участвали в издирването, открили го за час

Обратно в новината

Коментари - Сашко от Перник се изгуби пак, но вече отново е в прегръдките на баща си | Днес.dir.bg

Коментари

Не му се виси с антиваксърите.

Вече се включвах по тази тема, но понеже гледам, че е още е сред Акцентите, пак да се включа. 1. Тънкият момент е от коя частна Спектъра е Сашко. Дори и да е само аспи, пак може да е сложно - ето, аз на 6 годинки се опитвам да избягам от Египет и да се спася, защото по каналния ред помощ не получавам. Освен "Нищо ви немъ! Шъ свикнете и аз така бех като дойдох" от баща ми, "помощта" от майка ми беше нещо от рода на, "Миличко, изтърпи още малко" - е до кога да търпя? Докато от климата, храната и водата пукна ли, дотогава ли да търпя? Ако е по навътре у Спектъра, образно казано е Отвъд Шамандурата, там идея си нямам какво се прави и не мога да помогна. Дано да има специалисти, които да могат да помогнат! 2. Ако бащата не е също аутист, било то и само аспи, ще му много трудно да разбере хлапето и да излезе на глава с него и определено има нужда от помощ. В нашия случай почти всички сме аспита, всеки си е башкА луд, много сме различни един от друг или от нормалните/обикновените хора, но пък са имали правилните кадри - първо леля ми, адв В, която въпреки че е доста различна от мен, има само момчета (тоест няма опит как се гледа момиче, а това е доста различно), криво-ляво успява да се справи с мен, въпреки че поне десетина пъти и тя вдига ръце от мен. Освен нея се включват и морския ми чичо Шамандурата, с когото се виждам само веднъж годишно, но въпреки всичко и той много ми е дал и малкия ми вуйчо, дунавския ми вуйчо, Адаша, също зодия Лъв, който почти всеки месец по 1 седмица е командировка в София е живее у нас, поради което много активно е присъствал у живота ми. Списъкът с мои "звероукротители" се допълва от педиатърката ми (тая жена, може би и самата тя да е била аспи, просто е била феномен на детската психология), треньорката ми по джудо, плюс още няколко (основно жени), които трябва да седна и помисля кои точно и в каква степен бяха.

Предишния пост стигнах лимита символи, така че още малко от мен: Бащата определено има нужда от поне МЕТОДИЧЕСКА ПОМОЩ как да излезе на глава със собственото си синче - дано да има къде да я намери.

Дано третия път не е фатален

направете го телевизионна звезда... и ни информирайте по-чест ко прай че да можем да спим спокойно

Тази работа намирисваше още с първото спасяване, но сега вече сериозно смърди. Не мога да схвана от какво е и цялостната идея, но нещо не е наред.

Удобно за пропагандата. Ето вижте как се губи детето. Така беше и миналия път.

крайно време е да го прекръстят от Сашко на Загубан! Или Найден!

Не съм никакъв привърженик на чипирането, но в този случай е много необходимо. Горко му на този баща

Поредното доказателство, че нищо в тази държава не е наред. И това на безумното препускане на политиците( някои и с държавни коли) за спечелване на избиратели с едничката цел да ни оправят, пардон да се оправят. Такива деца трябва да са в домове под постоянно наблюдение защото по този начин не ги чака нищо добро. Един човек не може да се справи и няма как да бъде 24 часа на разположение, при положение че трябва и да ходи на работа.

Абе ти в ред ли си? Няма домове за деца с аутизъм никъде, като вземете да ми обобщавате "само в България" тва и онова, а сте ходили най-много до Тасос и то на екскурзийка.

Мога да отделя още малко време и да понапиша нещо полезно за (родители на) аспита. Сашко е достатъчно голям и може да му бъде обяснено, че това, което прави е опасно за него, а и близките му се притесняват. Примерно тогава чичо ми си спомням, че бързо ми наби у главата концепцията за граници: - Шамандуро, до шамандурата - отвъд шамандурата и аз няма да ходя да те спасявам! - Шамандуро, тая шамандура тук е сложена не за красота, а заради такива шамандури като тебе! - Шамандуро, шамандурата не е спасителен пояс! Никога не се е налагало да ме изнася на гръб от морето - само доплува до мен на дюшек, мята спасителен пояс (аз естествено се дърпам, че не ми трябва спасителен пояс, но след кратки преговори успява да ме убеди, че се налага за всеки случай) и заедно доплуваме до брега. Знаеше къде около Варна морето е плитко, съответно шамандурата е на стотици метри навътре и мога да си поплувам на воля и там ходехме, въпреки че плажът примерно е камънак. От всичките ми чичовци, почти всичките фуражки, този ми е любимият и може би това е една от причините той да успява да излезе с мен на глава. Явно съм го признала за авторитет и затова (почти) всичко което ми казва, аз слушам и изпълнявам. Към този момент майка ми явно вече си е поизгърмяла патроните, баща ми май още не, любимата ми леля адв. В явно на морето не е в свои води, та вероятно дори и тя не е можела да се справи с мен, но баща ми все пак е успял да намери решение (и да "назначи" правилния кадър за мой персонален спасител). Аспитата наистина сме различни от обикновените/нормалните хора, както и един от друг - вероятно затова майка ми толкова трудно ме разбира, както и аз нея или примерно (пак) бившата ми половинка, също аспи, на когото милион и един пъти съм му признавала, че той много по-добре ме разбира, отколкото аз него, въпреки че поне се опитвам да го разбера - и той е първата от мойте няколко десетки бивши половинки, които аз въобще ще опитвам да разбера.

Аре стига с тия шамандури вече, само за това пишеш. Ясно е, че си абсолютна откачалка, честно, на никой не му пука.

Нещо не е както трябва тука. Тези измишльотини да ги разправят на някой друг. Отскубнало се загубило се и някакви разходки между села и гори. Явно го изгубват но то оцелява и пак се връща!

Една каузите, по които от време на време се включвам, е аспизъм - да, това е от аутистичния спектър, но слава богу не е класически аутизъм и вероятно поне 10% от хората са аспита, само че още не сте осъзнали. Аутизъм идва от ауто - сам, самостоятелен. Не знам дали е валидно за всички аутисти, особено тези, които не могат сами да се грижат за себе си, но ние имаме нужда, физиологична потребност от време на време на останем сами. Например на неговите години аз имах навика като пак ме завлекат на морето, да се отскубна от моите дъртаци (на години и майка ми, а най-вече баща ми могат да са ми баба и дядо), да доплувам до шамандурата, да си я гушна като футболна топка и така да стоя с часове. Майка им въобще не може да плува, баща ми плува ютия или като като пирон у кисело млЕко, така че докато намерят някой да доплува до шамандурата и да завлече на брега, аз съм си осигурила спокойствие за себе си и почти съм докарала инфаркт на майка си на брега. Е, баща им бързо ме надцака и ми назначи персонален спасител - любимият му първи братовчед беше морска фуражка, така че известно време ходихме на море само на Варна и то по странно време (началото на юни, края на септември), защото тогава чичо ми си е у Варна, а не по морета и океани. Щях да седна и да напиша повече случки с мен и с мои близки аспита, защото на български много малко има по темата, а точно от казуси, само че основно на английски (тоест не всичко е приложимо у БГ или най-малкото ни е различна народопсихологията) съм научила най-много.

Сигурно и от аутизъм си станала кошче за спермолин на мутрите. Нали ти се пишеше гангста мама доскоро?

Мога ли да те светна, че и от мутрите има доста аспита, а те не обичат пе.ераси като теб да им се правят на отворени? Мъжкият тип аутизъм, който се среща и прпи двата пола, върви с повишена склонност към насилие, поради което и доста престъпници, главорези или просто военни също са от спектъра. На живо на някоя двуметрова дали така ще се изрепчиш?! Всъщност, благодаря ти за коментара - е заради такива капути като тоя, аспитата не искаме да сме в един кюп с хората с да кажем класически тип аутизъм, които пък също не искат да са в един кюп с нас.

свършиха парите и трябва нова шарлатания? до кога бе!?

Нямаме детска болница, лифт до Витоша, медицинска въздушна помощ, магистрали, детски градини, образование и още куп неща. Но на първа линия е новина, че някой се изгубил за пореден път и го "спасили".

Сложете му чип на това дете,да не се губи.

Сашко трябва да се разхожда само на каишка ... а вече е голям и един намордник няма да е излишен.

С тоя олигофрен ще ангажирате полиция и пожарна ! Бащата явно е същия идиот. "Отскубнал се и му паднал джипиеса" - аре стига бе, вържете му го с една верига !

Аз съм си взел ГПС нашийник на кучето ми и му го слагам когато излизам в гората. Да сложат един такъв нашийник на дебила и проблемът е решен. Ако трябва да му го купят от полицията, пожараната или гражданска защита. По-евтино ще излезе вместо да обикалят да търсят имбецила по горите.

Говориш за дете, бе. Я се съобразявай малко!

Съобразявай се, детето е дебилче, като порасне ще стане дебил.

Нещата ще ескалират тепърва. Колкото повече расте. Той расте баща му остарява.. майка му си е била камшика в чужбина.. новините няма да са добри..

Ако не наближаваха избори, И Сашко немаше да се губи. Били го намерили край село Лозен. Този път ще има ли наградени?

Изборно време е, следващият път като се изгуби да се надпреварват лидерите на партии кой пръв ще го намери.

И бащата има проблем,това е ясно!

Време е бащата да се вземе в ръце,а не да реве всеки път като се изгуби Сашко.Национална новина стана!!

Айде сега ти не ходи на работа и си гледай детето да те видим с какво ще го правиш. Може би с писане на безумици в нета.

Gaco Bacov

бащата е нотариус, така че не го мисли! не работи от 8 до 8 и не се страда от липса на пари!

Баща му да му сложи един смарт часовник с ДиПиЕс, за да го намира лесно като го изгуби :)

Явно си по заглавията. Прочети бе - уж имал, ама "паднал като се идиота се отскубнал".

Време е бащата да сложи един джипиес тракер, не са скъпи като цена, а и всеки смарт телефон с интернет може да се използва за тази цел.

Ако го накарат да плати поне част от разходите по търсенето на откачения му син, със сигурност ще вземе истински мерки.

Сашко ,арабия Сашко...

Хлапето има душа на трапер ;) Не го свърта в цивилизацията ;) Да е жив и здрав!

С даунчето отклоняват вниманието от гласуването да даваме ли за оръжие за Украйна, от затритите лифтове, от презастрояването, липсата на места в детските градини, принудително въвеждане на еврото и премахване на паметници....

Ба ... скоро се чу, че и Лили Иванова се е изгубила ... нейде зад сцената, ама я намерили бързо. Това е обяснимо и нормално с оглед ... възрастта!

Е как ще се изгуби някой, дето цял живот не е бил в състояние да се намери?

Ох бе Сашко, ти си смело момче, не те е страх да си сам, но знаеш ли как се страхуваме ние като изчезнеш... Не ни го причинявай, най вече на татко ти и стой близо до него, или поне на видимо разстояние.

Ок, няма да ходя никъде вече.

Ама за сега се правя да луд, че така ми е по-лесно в живота, грижете се за мене, храните ме, обличате ме, няма нужда да ходя на тъпото училище.

Забавлява се момчето. Ади споко. Доказано е, оцелява.

Никога няма да може да води самостоятелен живот и само да си изкарва прехраната. Майката си вее байряка в чужбина, а хромият му баща го обслужва. Да пази Господ!

Ако майка му е в чужбина, едва ли си вее байрака. Там ако не работиш не можеш и квартирата да си платиш

Добре де, бащата не може ли да сложи едно проследяващо устройство в якето на детето и да се приключи с тези епизоди? Май бащата има умствено изоставане, очевидно след целия цирк миналия път, не си е научил урока...

ако бащата също има проблем, или няма пари за устройство?

Бащата съм го виждал. Кара бяла Тойота на по-малко от 5 години. Даже му се карах, че оставя детето навън без да го наблюдава въобще. Разправяше ми, че Сашко бил много по-добре и нямало нужда.

Той не беше ли нотариус? И беше предложил 100 000 лв награда предишния път доколкото си спомням? Не щя да е много беден...

1. Сашко няма ли мобилен телефон? 2. Изгубен или избягал? 3. Аутизъм - колко аутизъм? Видимо не е много навътре у спектъра, тоест би трябвало да е само аспи, а не нещо по-сериозно. Ако е само аспи, на 10-тина години ли беше, той е достатъчно голям да знае какво прави.

Нямате идея от деца с такива проблеми.

Зависи от коя част на спектъра са тези деца. Иначе ние тук почти всички сме си аспита и всеки си е башкА луд - това направо предлагам да е официалното мото на аспизма, както съм го кръстила, защото това е точната дума. Иначе от индивиди от друга част на спектъра за добро или за лошо нямам представа, но от това, което съм чела (не съм го виждала лично, а само чела - доста е различно) класическият аутизъм си е страшно нещо. :(

Какво аспи те е треснало с бухалката по главата бе? Такова нещо като Синдром на Аспелгер не съществува и не се използва, нито от психиатри, нито от психолози, нито от логопеди, нито от всички останали професионалисти в свефарата, нито в професионална литеретура, нито вникъде като диагноза или термин поне от 2013 насама , няма такова животно - Има Разстройства от аутистичния спектър и тук е ключовото "спектър". Като започнете такива невежи да се изказвате по темата и ми става лошо.

Минах да видя за коментари и ето че има. Думата аспи е добила гражданственост и си се използва, защото е точната дума. Всички "професионалисти", които те самите не са аспита, да се заврат да не уточнявам къде. Думата не се използва най-вече по политически причини, защото Ханс Аспергер е работил за фашистите, вероятно не по собствено желание. Спектърът е доста широк и има значение от коя част на спектъра си - дали си от тази, която физически не ти е възможно сам да се гледаш и интелектът ти е като на хлебарка, или си от високофункционалната част на спектъра. Аз и повечето ми близки (с малка част от тях имам кръвна връзка, а пък и генетичният компонент е минимален фактор) сме аспита, поради което съм изчела планини от информация по темата - основно казуси на английски, защото на български няма толкова много казуси, а само заучените фрази от дебелите книги на кухите глави "специалисти"! Аспи се е наложило, защото нито ние от тази част на спектъра искаме да сме в един кюп с тези от другата му част (които им е физически невъзможно сами да се гледат), нито те (по-точно родителите им, защото те самите не осъзнават такива неща) искат да са в един кюп с нас.

Пак ти повтарям няма такова нещо като аспи и не се използва от никого , който е диагностициран или има дете, роднини диагностицирани официално. Има аутист с еди какъв си профил. Като думата Аспергер не се използва от деситилетия, защото е ретрограден и неточен термин , както като клинична картина , така и в разговорния език между хора с диагноза.

тури му един синжир да не бега :)))

И знаете ли защо сега това не е водеща новина? Защото преди в парла-мента се гласуваше България да дава ли оръжия на Украйна. И за да се измести фокуса на общественото внимание, изведнъж Сашко изчезна и това се оказа водеща новина в продължение на дни!

Тоя баща все по горите води това дете. Не си взима поука и това е.

Защото, ние уж цивилицацията, не знаем как да се държим с хора като Сашко.

Не Сащко, а ...родителите му са се "изгубили"! Вземете мерки относно тях, иначе през няколко дни полицията ще се щура из горите, вместо да си гледа работата.

Явно и бащата е с аутизъм, обаче не е диагностициран.

Аутизмът има много измерения и може би около 10% от хората са от аутистичния спектър, но не са го осъзнали. Иначе в много отношения аутизмът е ПОДОБРЕНИЕ спрямо обикновените/нормалните хора, а не увреждане - всичко е въпрос на доза. Почти всички велики хора в историята - хора на изкуството, спорта, науката, политика и прочие са аутисти.

Безотговорно отношение на родителите

Малко като Виц стана вече. Киро се заби сашко се затри

На Сашко му трябва гривна с джи пи ес

На Сашко му трябва личен асистент и защитено жилище.

колко мъже искат да се загубят от жените им ама на нямат тоя късмет

На това дете баща му идиот ли е, що ли? Като знае с какъв поведенчески модел е, къде блее. После ми кърши ръце по новините.

Има лесно решение. Смарт таговете на Апъл и Самсунг. Тази на самсунг маправо се закача за нещо. По принцип не съм за следенето на хората , но когато детето има проблеми с развитието като това (аутизъм) и има история с изгубване, това е решението.

Баща му пак ли се е заблял в телефона като предния път?

Томова, прочети си пак съчинението и си оправи елементарните правописни грешки!!!

Още миналлия път писах тука да му сложат един клопоть на врата за крави

има по модерни методи - чадовници с мобилна връзка.

Във 68-ма бригада имат отворени позиции за такива като Сашко. Сигурен съм, че ще се справи много по-добре от нашите "командоси".