Коментари - Румен Радев определи като невъзможна военната победа над Русия | Днес.dir.bg

Румен Радев определи като невъзможна военната победа над Русия

"С оръжие и без, ние отиваме към сходен изход и трябва да си даваме сметка - разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще трябва да плащаме, това е неизбежно", заяви президентът

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев определи като невъзможна военната победа над Русия | Днес.dir.bg

Коментари

ТОВА ТУКА Е ВСЕ ЕДНО МАЛТА ДА ПОБЕДИ АМЕРИКА....... / УКРАЙНА И РУСИЯ/ АЙДЕ ВСИЧКИ РАЗБИРАЧИ ДА ПУСНАТ ПО ЕДНА ВОДА И ДА СЕ УСПОКОЯТ МАЛКО

Този нищо не разбира. Войните на светлината са непобедими защото те не са сами мислено заедно с тях сме цялото прогресивно човечество

Това, което е казал Радев е истина: военната победа над Русия е невъзможна, резултатът от продължаването на войната ще е пълното опустошение на Украйна - демографско и икономическо и в крайна сметка ние ще трябва да плащаме за това. Всъщност всички тези неща вече се случват. Друг е въпросът, че фанатизирани глобалисти, либерали и псевдодемократи не могат, или не искат да го проумеят. Да имаш здрав разум не означава непременно да си русофил. Да очакваш, че Украйна ще спечели война срещу Русия е все едно да очакваш, че Мексико може да си върне от САЩ щата Тексас чрез военни действия. Да, Тексас е заграбен от САЩ несправедливо преди много години, но какво от това - ако някой си мисли, че Мексико може по военен път да си го върне, това е признак на лудост.

И защо не може?Това, че я карат агаля . галя си е тяхна работа. Победата е само една и тя ще е за Русия!

И как изглежда тази "победа"? И кога?

Бе, то и третият райх щеше да е хилядолетен и сесерето щеше да е вовеки веков и Киев щеше да падне бързо, но...! Ко стАна бе, другарю дженерал?!

На военните логиката малко им бяга! Те са дисциплинирани, изпълнителни, качества, които трябва да им се признаят!

Как е възможно хората, които подкрепят жертвата, да бъдат наричани военолюбци? Който подкрепя Путин, бил за мир, който подкрепял Украйна, бил за войната! Фатмашка логика!

Ами, ако подкрепяш Украйна, дори украинците смятат, че Харков е преломен момент и ако падне той следва Киев. Та, ако подкрепяш това, подкрепяш реално военни действия с много жертви и много разрушения. Ако подкрепяш Путин, подкрепяш мирни преговори с неясен все още резултат, но край на жертвите и разрушенията. Въпросът е, имат ли Украйна сили, за да променят каквото и да било към дадения момент?

Само радев не разбра, че никой не иска да побеждава русия, а само да я изхвърли от Украйна, където е нахлула като агресор с цел заграбване на чужда територия. По логиката на радев, русия утре може да реши да си върне Прибалтийските републики и ние всички вкупом трябва да се молим за мир. Добре, че в Европа е имало истински генерали по време на ВСВ, а не такива, като юмручето.

Да, тя Украйна си седя мирно и кротко и изведнъж... Русия я нападна! Ей така! Без причина! Ама така е, защото руснаците са изроди! И Садам, и Кадафи, и Асад правеха и използваха химическо и биологическо оръжие срещу собствените си хора, само че гадните руснаците попречиха на демократичния свят де екзекутира най-демократично Асад! И един мармот в Швейцария увива шоколад в станиол!

Война без причина няма!

До Брех: Добре, Украина е "виновна" за войната! Каква е вината и според вас? Само моля, за да не се излагате, спестете ни руските пропагандни глупости за нато, бандеровци, хунти, нацисти и т.н. Кажете ни причините за войната според вас!

Късопаметни ли сте или се правите на такива? Крим беше анексиран, защото САЩ решиха да му сложат ръка и това не е информация от руски източници. А сегашната СВО започна, защото Русия не анексира и Донбас, въпреки че те искаха, но заради международния отзвук Русия отказа да го анексира. Донбас се отцепи от Украйна и от тогава беше в конфликт с Украйна (да не го наричаме война). В момента, в който Украйна реши, че може да вкара войски и да избие съпротивата в Донбас се започна военния конфликт с Русия. Украинските войски бяха строени и готови до границата, когато Русия се намеси, защото не е съгласна да избиват рускоезичното население в Украйна.

И Афганистан не отбеляза военна победа срещу Москва, но тя си тръгна от там засрамена и банкрутирала преди 35 години.

Много точно изказване на Радев, поздравлния за което.

Интересно, какво друго изявление трябва да се очаква от евентуален член на петата руска колона у нас? Та той е и член на БКП и е възпитаван в любов към СССР, КПСС, Ленин и СТалин.

Има военни и военни! Има доблестни офицери и предатели. Има герои и страхливци. Лицето Радев не прилича на нищо изброено. То единствено асоциира презрителното "зелен чорап". Как така позволява путя да го държи за топките и да ги стиска силно? Как? Къде се е издънил, кога? Нямам друго обяснение за неадекватните му изказвания. Не гафове а направо изхвърляния. Жалка карикатура на презудент на държава член на НАТО и на ЕС 21-ви век.

Някои хора тук пишат не все едно следваща спирка е Киев, ами е Москва? Първо, ако трябва да се наказва за нахлуване в чужди държави, САЩ и Европа яко са го закъсали! Ако трябва да се обсъждат териториални промени, бивша Югославия даде също много козове срещу празните приказки! Въобще, ако не искаха да става така, западняците не трябваше да лицемерно да безчинстват, защото хегемонията им приключи и колкото по-бързо го осъзнаят, толкова по-безболезнено ще е. За нашите уж проукраинци, вече и на украинците не им се мре, а вие искате мрат и то не за Украйна, а просто за да им е гадно на руснаците!

Президента има много къса памет. Той е забравил Авганистан.

Е пътник!

Кажи на господаря ти в Кремъл да спре с нападението над суверенна държава и войната ще спре! Фалшив наглец. Изкарва се едно Европа е виновна! Тея граници на Украйна бяха признати и от Русия! Не живеем в Средновековието! България също би искала помощ от Европа, ако някоя бивша империя поиска да завземе земя! Какво ще каже тогава българският президент - не ни давайте помощ, да избегнем кръвопролитието?!

На практика Радев повтори думите на Костадинов. Въпросът е защо? Какво става? Осъзна каво ви докара с юмрука по време на пандемия и последващото назначаване на изпечени МОШЕнници и иска да изкупи вина или е част от удара срещу "Възраждане".

и този нещастник е бил български генерал?Нашите дядовци са били руснаците на добруджанския и македонския фронт и са извоювали със съюзниците брест-литовския мирен договор.Русия капитулира на 3.03.1918г.

Точен. Но е факт, а никой не говори и работи за мир.

имало едно време един малък незначителен червен резидент

Ако военната победа над Русия е невъзможна, значи Русия може да си позволи да виюва с всеки и навсякъде и да завладява докато завладее планетата.

Русия не е способна да воюва навсякъде. Имай малко разсъдък.

Тоя боклук е станал генерал. Военен който предварително заявява че ще загуби една битка и няма да се бори да я спечели. Имали сме истински генерали, след 9.9 .44 са буклуци не генерали

Е как защо? Банкянския как стана генерал?

В самия край на новината (срамота за Дир и псевдо редакторите им) откриваме най-важното - какво е правил президента в Ямбол, а именно "В Ямбол Румен Радев поздрави участниците в "Президентския тест", част от инициативата "Спортувай с президента", и откри национален фестивал по утринна гимнастика в линейния парк "Тунджа", който се организира за трета поредна година от Община Ямбол." Не е ясно защо на всяко събитие говори само за РуЗия и любимите си братушки, вместо да говори в случая за ... спорт, деца, младеж, тренировки, дисциплина и т.н. Боклук от висша класа.

Още две години ли останаха да търпим този москал?

И Афганистан не отбеляза военна победа срещу Масква, но тя си тръгна от там засрамена и банкрутирала преди 35 години.

Докато Зеленият Чорап повтаря Песков и Лавров, Рашистан е принуден да затвори мазутния терминал и нефтохима в Новоросийск и да събира остатъците на Миг-ове и С-400 по летищата в Крим. Днес потъна и последният московски минен траулер в Черно Море.

Истинският въпрос е: опорките на Радев от Масква ли идват или от Пекин.

Опорките идат от посолството, което ти плаща скромна сума, за да пишеш тук

На московският агент Радев му е време да си направи про-московска партия и да покаже наистине кой е и за кого работи.

Ясно, закъсал си го за кинти, шом се вихрих тука ...

На калната кубинка пак му спуснаха опорка от Масква

Баси ... толкова малко ли ти плащат, че да пишеш глупости?

Тоя сътвер зачо не учреди руска партия в България и да приключи с тези изказвания. Поне тогава ще стане ясно на всички глупаци що за персона е този. КАКЪВ МИР, БЕ? УТРЕ АКО ИЗНАСИЛЯТ ДЪЩЕРЯ ТИ И УБИЯТ СИНА ТИ, ТИ МИР ЛИ ЩЕ ИСКАШ С УБИЕЦА?

Честито! Спечелихте два цента за този коментар!

Ама наистина си си заслужил ПРЯКОРА

Аве в тази държава, само един ли гледа на нешата трезво, без да се лигави и да приглася на оня циркаджията, който всяка вечер облъчва собствения си народ, как видиш ли, руската армия търпяла поражение, след поражение, след поражение ...

Абе намерете един безработен снайперист, най-накрая?! До кога този ще ни срами?!! Фатмака е фитка

Защо да те срами? Ти си въобразяваш че осраната Украйна ще спечели? Не няма да спечели. От нея ще остане една опустошена страна, без нищо, със разредена население, загубила значителна територия. Нека краварите да и организира колкото си искат мирни конференции в Швейцария. На тях ще ходят такива "велики сили" като България.

никой освен Зеленски не е казал в прав текст , че победа е възможна.

Самия мунчо не знае какъв е и на кого служи, на ватниците, на НАТО, на Европа или на Америка, страда от разтроение на личността, инфантилизъм и от мегаломания. Луд, та му лесно.

България РАЗГРОМЯВА вуските войски в Добружа. България е страна учредителка на Украйна в Брест! ПОНЯЛ?

Това е един вид реклама на руската войска ,идваща от български президент.Отмества товарищ Захарова, ясно е.

радев нека да каже точно и ясно: бг президент ли е , или е заместник на захарова?

Той го каза - не е п--тка на УС.

:) дори ние сме ги пердашили в почти всички 20тина войни срещу нас(тук включвам и войните във Волжска България)... последния им военен сблъсък с нас (без НАТО) свърши с паническо бягство в Добруджа... епм "български" военен... поне военна история на България не помниш ли от военното училище... отделно без наша и румънска помощ... турците ги мляха в последната руско-турска война и щяха да спечелят... ама друг път...

В същата тази война, след като ги разбиваме в Добруджа, руснаците ни разбиват в Македония и ни принуждават да я напуснем. В същата тази война ние (генерал Вазов) успешно избиваме толкова много англичани, пращайки Чърчил в немилост, че после докато е жив той е ненавиждал България и всячески се е стремял да я унищожи като държава. Е и кво от всичко това? Ние сме тук и сега, не в миналото - над 100 години. Всички ли да мразим?

Поражението на руските войски в завоя на река Черна е тежко. 9.05.1917 г. е „черният ден“ за руската армия в Македония. Само на 9.05.1917 г. руската 2-ра особена бригада губи 25 офицери, от които 3 убити и 950 войници. Много тежко засегнат е 4-ти особен полк. Но „черните дни“ за руските войски в Македония продължават. Френският генерал М. Сарай не спира настъплението в този сектор на фронта, а атакува без оглед на загубите българо-германските позиции в завоя на р. Черна чак до 21.05.1917 г.

До края на май 1917 г. руските загуби в завоя на р. Черна (убити, ранени, изчезнали) достигат 1 200 души! Така за целия период на съглашенските атаки (9 – 21.05.1917 г.) в кървавия завой на река Черна руските загуби са средно по 100 души на ден! 4-ти особен полк на 2-ра особена бригада е изцяло обезкървен. Той губи 50% от личния си състав. Още по-големи от руските обаче са загубите на руските съюзници – италианци (2400 души) и французи (4000 души). На 21.05.1917 г. щабът на генерал М. Сарай прекратява настъпателните операции на Солунския фронт. Равносметката е ужасяваща. Загубите на съглашенските войски в пролетната офанзива срещу българската армия са значителни и хвърлят в отчаяние дори и най-големите оптимисти в техните редове. Тези загуби по различни източници варират от 13 000 до 20 000 души!

Руските войски излизат от този бой обезкървени и със силно понижен боен дух. Този път награди няма. Генерал – майор М. Дихтерис е потресен от ужасните загуби и фактически се признава за победен, което личи от следващите му действия. На 18.05.1917 г. той изпраща рапорт до главнокомандващия Източната армия генерал М. Сарай, в който излага своите съображения за необходимостта да се снеме бригадата му от фронта и да се изпрати в тила. Моли за отдих, за да бъде съхранен бойния й дух. Според същия рапорт руските загуби в бригадата към този момент са 4 400 убити и ранени и 8000 болни.

Да, в боевете на Завоя на р.Черна ние сме дали около 40 000 убити и ранени - толкова са ни загубите. Вярно, нашите са се били като истински герои, но ... Това е простичката истина - губим хората, губим Македония, губим войната... Следва Владайското въстание, убитите от немски части и юнкери от Военното училище български войници. Това са делата на оня, дето сега му пренесоха коситете във Врана.

В Македония никакви руснаци не ни разбиват, защото вече са подписали Брест-Литовския мирен договор, когато е пробивът при Добро поле. Там най-вече се прояваяват французите, след тях- и сърбите.

Цар Фердинанд е добър владетел, просто историята не е низ от непрестанни победи. Но за разликаа от Германия и Австро-Унгария, страната ни съхраанява основните си територии и държавното си устройство, а българите получават още 25 години нормален живот.

който стреля по Фицо е путиноид и член на про-руска парамилитаристична организация в Словакия. Можете да проверите има го на снимки. Радев пак лъже.

да лапаш черни банани соросче!

Направо с тая псувня разбрахме, че с глист произлязъл от гъза на Путьо - няма конструктивен диалог. Все пак комунделските промити мозъци могат да измислят само Народен съд за интелигентните.

Според съобщенията на МВР на Словакия, в компютъра на съпругата на стрелеца, която е украинка - бежанка е открита преписката й със СБУ на Украйна. Сега разследват дали е била агент на украинските специални служби и ако да - кога точно е вербована. А и самият стрелец призна, че е стрелял по политически причини - заради политиката на Фицо по отношение на Украйна. Стрелецът не е путиноид, а соросоид.

На български се казва "вербувана".

по украинските коври!

Хубаво е да се види че поне един политик вижда ясно нещата и не се притеснява да ги нарече с истинските им имена

Също като Сталин навремето а после беше много изненадан като усети Хитлер дълбоко в... територията си. Или като Чембърлейн? Или като американските републиканци по онова време които също като сегашните са се противопоставяли на помощта срещу Хитлер която Рузвелт е искал да окажат от САЩ? Щото много искали мир де. Някой да не си помисли че по други причини...

БРАВО !!!!! Истината не е Обида !!!

Радев е позор !

Ти се гордееш с Пеевски, нали? :)

Ти нали беше станал богат от общ бизнес с Пеевски? Нещо сте се скарали?

Ли "държавници" като този нашичкия какво казват всъщност и на кремълския диктатор и на всички други кандидат императори и неоколониалисти по света с подобни лицемерни призиви за мир? Очевидно нямат проблем със завземането на територия от чужда страна и налагането на диктатура там. Очевидно нямат проблем и с диктатурата по принцип. И със сигурност не си дават сметка, че подхранването на имперските амбиции на кремълския диктатор неизбежно ще подхрани такива и у други и световна война е неизбежна. Ситуацията е ужасяващо идентична с възхода на Хитлер през миналия век и подобни късогледи, безгръбначни глупаци гонейки дребните си лични цели са на път да повторят същите грешки като други като тях тогава.

Бе ти току що описа външната политика на САЩ, ДеБиле…

Ли и ти че ако това беше вярно щатите щяха да са стотина станали вече? И даже няма нужда да ходиш далеч, за да видиш колко ти е акъла. Сърбия стана ли щат? Назначават ли и правителството от Вашингтон?

В Сърбия въобще не можаха да влезнат..... там ги чакаха. Ама армията на сащ и партизанска война са различни неща. А ако ти се мисли и чете , или имаш приятели в косово попитай какво се случи и защо амариканците започнаха бомбандировки през главата на ООН.

Посолството кога ще си прибереш насрания нашмъркан трол плюещ под тази статия , по единствения адекватен български пплитик за последните 20 години ?

Гадеф като си отвори устата имам чувството че почва да говори путин

Бегай да смучеш негърска боза

Прости, прости

Това ли успя да родиш?!

Не чух и от този крупен миролюбец призив да спре войната към този който я почна и активно я води в чужда страна. Понеже ако не знае Русия се ръководи еднолично от един, който се казва Путин. Ще повярвам че желанието за мир е искрено ако чуя призив персонално към него да спре войната. Понеже той я почна. Иначе е лицемерие и подмазване на кремълския диктатор, а от устата на резидента и национално предателство, като се има предвид, че от Кремъл ни обявиха официално за враг.

А чу ли че че между 2014 и 2022 властта в Украйна се взе с оръжие и коктейли молотов, а не с избори. Изпрати се армия срещу цивилни инкомислещи, която изби хиляди заради несъгласието им с неонацистите. Спраха се пенсии, вода, медии. Избиваха се и репресираха политици и журналисти. Палиха се хора, забраняваха се езици. Милиони бяха принудени да избягат

Си глухоням. И сляп. Между 2014-та и 2022-ра война се водеше срещу въоръжени сепаратисти. Въоръжени от Кремъл и се създадоха "независими" републики с ръководство назначено от Кремъл което дори не криеха. А в останалата част на Украйна посоката на развитие на Украйна беше потвърдена с демократични избори. Избори след които националистичните формации останаха извън парламента. А лъжата за "забраната" на езиците е особено тъпа. Ако случайно прогледнеш ще видиш че е пълно с клипове от национални украински медии от този период и ясно се вижда, че хората не се притесняват да говорят руски дори в национален ефир. Как се връзва това с тъпотиите за фашизъм, нацизъм и другите ви глупости?

Посоката на развитие била потвърдена с демократични избори, само че под егидата на временно изпълняващия длъжността укроФюрер- Александър Турчинов и неговата контратерористична операция. Тогава се бомбеха Донцек и Луганск, със самолети и танкове. Хората живееха в мазетата. Да забраниха руският, ама в Новорусия знаят само него, така че не става изведнъж. Имаше репресии и срещу българският, срещу български паметници " "чимодан вокзал София". А ако погледнеш как са гласували хората в Новорусия от 1991 до преди преврата ще видиш че твойте демократични избори са пълна лъжа.

Долна рашистка подлога !

Крайно време е Турция да навлезе в България, да си я завземе защото 500 години е била част от Османската империя, а ние да се предадем за да има Мир, а Мунчо?

Не ми сравнявай България с Украйна, бастун. България я има от 681, Украйна от 1991. Историята на Новорусия и Крим е много по тясно свързана с Русия отколкото с династията на укрофюрерите от 2014. Ама като си решил да се правиш на историк тогава сравни избиването на несъгласните с неонацистите поседните 10 години с потушаването на Априлското възстание

Мунчо е курбанджия и кьорсофраджия, но не и военен специалист. За БОТАШ трябва да бъде тричан.

Борис Джонсън. Той накара Зеления клоун да спре преговорите за мир.

Коментари - Румен Радев определи като невъзможна военната победа над Русия | Днес.dir.bg

Румен Радев определи като невъзможна военната победа над Русия

"С оръжие и без, ние отиваме към сходен изход и трябва да си даваме сметка - разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще трябва да плащаме, това е неизбежно", заяви президентът

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев определи като невъзможна военната победа над Русия | Днес.dir.bg

Коментари

ТОВА ТУКА Е ВСЕ ЕДНО МАЛТА ДА ПОБЕДИ АМЕРИКА....... / УКРАЙНА И РУСИЯ/ АЙДЕ ВСИЧКИ РАЗБИРАЧИ ДА ПУСНАТ ПО ЕДНА ВОДА И ДА СЕ УСПОКОЯТ МАЛКО

Този нищо не разбира. Войните на светлината са непобедими защото те не са сами мислено заедно с тях сме цялото прогресивно човечество

Това, което е казал Радев е истина: военната победа над Русия е невъзможна, резултатът от продължаването на войната ще е пълното опустошение на Украйна - демографско и икономическо и в крайна сметка ние ще трябва да плащаме за това. Всъщност всички тези неща вече се случват. Друг е въпросът, че фанатизирани глобалисти, либерали и псевдодемократи не могат, или не искат да го проумеят. Да имаш здрав разум не означава непременно да си русофил. Да очакваш, че Украйна ще спечели война срещу Русия е все едно да очакваш, че Мексико може да си върне от САЩ щата Тексас чрез военни действия. Да, Тексас е заграбен от САЩ несправедливо преди много години, но какво от това - ако някой си мисли, че Мексико може по военен път да си го върне, това е признак на лудост.

И защо не може?Това, че я карат агаля . галя си е тяхна работа. Победата е само една и тя ще е за Русия!

И как изглежда тази "победа"? И кога?

Бе, то и третият райх щеше да е хилядолетен и сесерето щеше да е вовеки веков и Киев щеше да падне бързо, но...! Ко стАна бе, другарю дженерал?!

На военните логиката малко им бяга! Те са дисциплинирани, изпълнителни, качества, които трябва да им се признаят!

Как е възможно хората, които подкрепят жертвата, да бъдат наричани военолюбци? Който подкрепя Путин, бил за мир, който подкрепял Украйна, бил за войната! Фатмашка логика!

Ами, ако подкрепяш Украйна, дори украинците смятат, че Харков е преломен момент и ако падне той следва Киев. Та, ако подкрепяш това, подкрепяш реално военни действия с много жертви и много разрушения. Ако подкрепяш Путин, подкрепяш мирни преговори с неясен все още резултат, но край на жертвите и разрушенията. Въпросът е, имат ли Украйна сили, за да променят каквото и да било към дадения момент?

Само радев не разбра, че никой не иска да побеждава русия, а само да я изхвърли от Украйна, където е нахлула като агресор с цел заграбване на чужда територия. По логиката на радев, русия утре може да реши да си върне Прибалтийските републики и ние всички вкупом трябва да се молим за мир. Добре, че в Европа е имало истински генерали по време на ВСВ, а не такива, като юмручето.

Да, тя Украйна си седя мирно и кротко и изведнъж... Русия я нападна! Ей така! Без причина! Ама така е, защото руснаците са изроди! И Садам, и Кадафи, и Асад правеха и използваха химическо и биологическо оръжие срещу собствените си хора, само че гадните руснаците попречиха на демократичния свят де екзекутира най-демократично Асад! И един мармот в Швейцария увива шоколад в станиол!

Война без причина няма!

До Брех: Добре, Украина е "виновна" за войната! Каква е вината и според вас? Само моля, за да не се излагате, спестете ни руските пропагандни глупости за нато, бандеровци, хунти, нацисти и т.н. Кажете ни причините за войната според вас!

Късопаметни ли сте или се правите на такива? Крим беше анексиран, защото САЩ решиха да му сложат ръка и това не е информация от руски източници. А сегашната СВО започна, защото Русия не анексира и Донбас, въпреки че те искаха, но заради международния отзвук Русия отказа да го анексира. Донбас се отцепи от Украйна и от тогава беше в конфликт с Украйна (да не го наричаме война). В момента, в който Украйна реши, че може да вкара войски и да избие съпротивата в Донбас се започна военния конфликт с Русия. Украинските войски бяха строени и готови до границата, когато Русия се намеси, защото не е съгласна да избиват рускоезичното население в Украйна.

И Афганистан не отбеляза военна победа срещу Москва, но тя си тръгна от там засрамена и банкрутирала преди 35 години.

Много точно изказване на Радев, поздравлния за което.

Интересно, какво друго изявление трябва да се очаква от евентуален член на петата руска колона у нас? Та той е и член на БКП и е възпитаван в любов към СССР, КПСС, Ленин и СТалин.

Има военни и военни! Има доблестни офицери и предатели. Има герои и страхливци. Лицето Радев не прилича на нищо изброено. То единствено асоциира презрителното "зелен чорап". Как така позволява путя да го държи за топките и да ги стиска силно? Как? Къде се е издънил, кога? Нямам друго обяснение за неадекватните му изказвания. Не гафове а направо изхвърляния. Жалка карикатура на презудент на държава член на НАТО и на ЕС 21-ви век.

Някои хора тук пишат не все едно следваща спирка е Киев, ами е Москва? Първо, ако трябва да се наказва за нахлуване в чужди държави, САЩ и Европа яко са го закъсали! Ако трябва да се обсъждат териториални промени, бивша Югославия даде също много козове срещу празните приказки! Въобще, ако не искаха да става така, западняците не трябваше да лицемерно да безчинстват, защото хегемонията им приключи и колкото по-бързо го осъзнаят, толкова по-безболезнено ще е. За нашите уж проукраинци, вече и на украинците не им се мре, а вие искате мрат и то не за Украйна, а просто за да им е гадно на руснаците!

Президента има много къса памет. Той е забравил Авганистан.

Е пътник!

Кажи на господаря ти в Кремъл да спре с нападението над суверенна държава и войната ще спре! Фалшив наглец. Изкарва се едно Европа е виновна! Тея граници на Украйна бяха признати и от Русия! Не живеем в Средновековието! България също би искала помощ от Европа, ако някоя бивша империя поиска да завземе земя! Какво ще каже тогава българският президент - не ни давайте помощ, да избегнем кръвопролитието?!

На практика Радев повтори думите на Костадинов. Въпросът е защо? Какво става? Осъзна каво ви докара с юмрука по време на пандемия и последващото назначаване на изпечени МОШЕнници и иска да изкупи вина или е част от удара срещу "Възраждане".

и този нещастник е бил български генерал?Нашите дядовци са били руснаците на добруджанския и македонския фронт и са извоювали със съюзниците брест-литовския мирен договор.Русия капитулира на 3.03.1918г.

Точен. Но е факт, а никой не говори и работи за мир.

имало едно време един малък незначителен червен резидент

Ако военната победа над Русия е невъзможна, значи Русия може да си позволи да виюва с всеки и навсякъде и да завладява докато завладее планетата.

Русия не е способна да воюва навсякъде. Имай малко разсъдък.

Тоя боклук е станал генерал. Военен който предварително заявява че ще загуби една битка и няма да се бори да я спечели. Имали сме истински генерали, след 9.9 .44 са буклуци не генерали

Е как защо? Банкянския как стана генерал?

В самия край на новината (срамота за Дир и псевдо редакторите им) откриваме най-важното - какво е правил президента в Ямбол, а именно "В Ямбол Румен Радев поздрави участниците в "Президентския тест", част от инициативата "Спортувай с президента", и откри национален фестивал по утринна гимнастика в линейния парк "Тунджа", който се организира за трета поредна година от Община Ямбол." Не е ясно защо на всяко събитие говори само за РуЗия и любимите си братушки, вместо да говори в случая за ... спорт, деца, младеж, тренировки, дисциплина и т.н. Боклук от висша класа.

Още две години ли останаха да търпим този москал?

И Афганистан не отбеляза военна победа срещу Масква, но тя си тръгна от там засрамена и банкрутирала преди 35 години.

Докато Зеленият Чорап повтаря Песков и Лавров, Рашистан е принуден да затвори мазутния терминал и нефтохима в Новоросийск и да събира остатъците на Миг-ове и С-400 по летищата в Крим. Днес потъна и последният московски минен траулер в Черно Море.

Истинският въпрос е: опорките на Радев от Масква ли идват или от Пекин.

Опорките идат от посолството, което ти плаща скромна сума, за да пишеш тук

На московският агент Радев му е време да си направи про-московска партия и да покаже наистине кой е и за кого работи.

Ясно, закъсал си го за кинти, шом се вихрих тука ...

На калната кубинка пак му спуснаха опорка от Масква

Баси ... толкова малко ли ти плащат, че да пишеш глупости?

Тоя сътвер зачо не учреди руска партия в България и да приключи с тези изказвания. Поне тогава ще стане ясно на всички глупаци що за персона е този. КАКЪВ МИР, БЕ? УТРЕ АКО ИЗНАСИЛЯТ ДЪЩЕРЯ ТИ И УБИЯТ СИНА ТИ, ТИ МИР ЛИ ЩЕ ИСКАШ С УБИЕЦА?

Честито! Спечелихте два цента за този коментар!

Ама наистина си си заслужил ПРЯКОРА

Аве в тази държава, само един ли гледа на нешата трезво, без да се лигави и да приглася на оня циркаджията, който всяка вечер облъчва собствения си народ, как видиш ли, руската армия търпяла поражение, след поражение, след поражение ...

Абе намерете един безработен снайперист, най-накрая?! До кога този ще ни срами?!! Фатмака е фитка

Защо да те срами? Ти си въобразяваш че осраната Украйна ще спечели? Не няма да спечели. От нея ще остане една опустошена страна, без нищо, със разредена население, загубила значителна територия. Нека краварите да и организира колкото си искат мирни конференции в Швейцария. На тях ще ходят такива "велики сили" като България.

никой освен Зеленски не е казал в прав текст , че победа е възможна.

Самия мунчо не знае какъв е и на кого служи, на ватниците, на НАТО, на Европа или на Америка, страда от разтроение на личността, инфантилизъм и от мегаломания. Луд, та му лесно.

България РАЗГРОМЯВА вуските войски в Добружа. България е страна учредителка на Украйна в Брест! ПОНЯЛ?

Това е един вид реклама на руската войска ,идваща от български президент.Отмества товарищ Захарова, ясно е.

радев нека да каже точно и ясно: бг президент ли е , или е заместник на захарова?

Той го каза - не е п--тка на УС.

:) дори ние сме ги пердашили в почти всички 20тина войни срещу нас(тук включвам и войните във Волжска България)... последния им военен сблъсък с нас (без НАТО) свърши с паническо бягство в Добруджа... епм "български" военен... поне военна история на България не помниш ли от военното училище... отделно без наша и румънска помощ... турците ги мляха в последната руско-турска война и щяха да спечелят... ама друг път...

В същата тази война, след като ги разбиваме в Добруджа, руснаците ни разбиват в Македония и ни принуждават да я напуснем. В същата тази война ние (генерал Вазов) успешно избиваме толкова много англичани, пращайки Чърчил в немилост, че после докато е жив той е ненавиждал България и всячески се е стремял да я унищожи като държава. Е и кво от всичко това? Ние сме тук и сега, не в миналото - над 100 години. Всички ли да мразим?

Поражението на руските войски в завоя на река Черна е тежко. 9.05.1917 г. е „черният ден“ за руската армия в Македония. Само на 9.05.1917 г. руската 2-ра особена бригада губи 25 офицери, от които 3 убити и 950 войници. Много тежко засегнат е 4-ти особен полк. Но „черните дни“ за руските войски в Македония продължават. Френският генерал М. Сарай не спира настъплението в този сектор на фронта, а атакува без оглед на загубите българо-германските позиции в завоя на р. Черна чак до 21.05.1917 г.

До края на май 1917 г. руските загуби в завоя на р. Черна (убити, ранени, изчезнали) достигат 1 200 души! Така за целия период на съглашенските атаки (9 – 21.05.1917 г.) в кървавия завой на река Черна руските загуби са средно по 100 души на ден! 4-ти особен полк на 2-ра особена бригада е изцяло обезкървен. Той губи 50% от личния си състав. Още по-големи от руските обаче са загубите на руските съюзници – италианци (2400 души) и французи (4000 души). На 21.05.1917 г. щабът на генерал М. Сарай прекратява настъпателните операции на Солунския фронт. Равносметката е ужасяваща. Загубите на съглашенските войски в пролетната офанзива срещу българската армия са значителни и хвърлят в отчаяние дори и най-големите оптимисти в техните редове. Тези загуби по различни източници варират от 13 000 до 20 000 души!

Руските войски излизат от този бой обезкървени и със силно понижен боен дух. Този път награди няма. Генерал – майор М. Дихтерис е потресен от ужасните загуби и фактически се признава за победен, което личи от следващите му действия. На 18.05.1917 г. той изпраща рапорт до главнокомандващия Източната армия генерал М. Сарай, в който излага своите съображения за необходимостта да се снеме бригадата му от фронта и да се изпрати в тила. Моли за отдих, за да бъде съхранен бойния й дух. Според същия рапорт руските загуби в бригадата към този момент са 4 400 убити и ранени и 8000 болни.

Да, в боевете на Завоя на р.Черна ние сме дали около 40 000 убити и ранени - толкова са ни загубите. Вярно, нашите са се били като истински герои, но ... Това е простичката истина - губим хората, губим Македония, губим войната... Следва Владайското въстание, убитите от немски части и юнкери от Военното училище български войници. Това са делата на оня, дето сега му пренесоха коситете във Врана.

В Македония никакви руснаци не ни разбиват, защото вече са подписали Брест-Литовския мирен договор, когато е пробивът при Добро поле. Там най-вече се прояваяват французите, след тях- и сърбите.

Цар Фердинанд е добър владетел, просто историята не е низ от непрестанни победи. Но за разликаа от Германия и Австро-Унгария, страната ни съхраанява основните си територии и държавното си устройство, а българите получават още 25 години нормален живот.

който стреля по Фицо е путиноид и член на про-руска парамилитаристична организация в Словакия. Можете да проверите има го на снимки. Радев пак лъже.

да лапаш черни банани соросче!

Направо с тая псувня разбрахме, че с глист произлязъл от гъза на Путьо - няма конструктивен диалог. Все пак комунделските промити мозъци могат да измислят само Народен съд за интелигентните.

Според съобщенията на МВР на Словакия, в компютъра на съпругата на стрелеца, която е украинка - бежанка е открита преписката й със СБУ на Украйна. Сега разследват дали е била агент на украинските специални служби и ако да - кога точно е вербована. А и самият стрелец призна, че е стрелял по политически причини - заради политиката на Фицо по отношение на Украйна. Стрелецът не е путиноид, а соросоид.

На български се казва "вербувана".

по украинските коври!

Хубаво е да се види че поне един политик вижда ясно нещата и не се притеснява да ги нарече с истинските им имена

Също като Сталин навремето а после беше много изненадан като усети Хитлер дълбоко в... територията си. Или като Чембърлейн? Или като американските републиканци по онова време които също като сегашните са се противопоставяли на помощта срещу Хитлер която Рузвелт е искал да окажат от САЩ? Щото много искали мир де. Някой да не си помисли че по други причини...

БРАВО !!!!! Истината не е Обида !!!

Радев е позор !

Ти се гордееш с Пеевски, нали? :)

Ти нали беше станал богат от общ бизнес с Пеевски? Нещо сте се скарали?

Ли "държавници" като този нашичкия какво казват всъщност и на кремълския диктатор и на всички други кандидат императори и неоколониалисти по света с подобни лицемерни призиви за мир? Очевидно нямат проблем със завземането на територия от чужда страна и налагането на диктатура там. Очевидно нямат проблем и с диктатурата по принцип. И със сигурност не си дават сметка, че подхранването на имперските амбиции на кремълския диктатор неизбежно ще подхрани такива и у други и световна война е неизбежна. Ситуацията е ужасяващо идентична с възхода на Хитлер през миналия век и подобни късогледи, безгръбначни глупаци гонейки дребните си лични цели са на път да повторят същите грешки като други като тях тогава.

Бе ти току що описа външната политика на САЩ, ДеБиле…

Ли и ти че ако това беше вярно щатите щяха да са стотина станали вече? И даже няма нужда да ходиш далеч, за да видиш колко ти е акъла. Сърбия стана ли щат? Назначават ли и правителството от Вашингтон?

В Сърбия въобще не можаха да влезнат..... там ги чакаха. Ама армията на сащ и партизанска война са различни неща. А ако ти се мисли и чете , или имаш приятели в косово попитай какво се случи и защо амариканците започнаха бомбандировки през главата на ООН.

Посолството кога ще си прибереш насрания нашмъркан трол плюещ под тази статия , по единствения адекватен български пплитик за последните 20 години ?

Гадеф като си отвори устата имам чувството че почва да говори путин

Бегай да смучеш негърска боза

Прости, прости

Това ли успя да родиш?!

Не чух и от този крупен миролюбец призив да спре войната към този който я почна и активно я води в чужда страна. Понеже ако не знае Русия се ръководи еднолично от един, който се казва Путин. Ще повярвам че желанието за мир е искрено ако чуя призив персонално към него да спре войната. Понеже той я почна. Иначе е лицемерие и подмазване на кремълския диктатор, а от устата на резидента и национално предателство, като се има предвид, че от Кремъл ни обявиха официално за враг.

А чу ли че че между 2014 и 2022 властта в Украйна се взе с оръжие и коктейли молотов, а не с избори. Изпрати се армия срещу цивилни инкомислещи, която изби хиляди заради несъгласието им с неонацистите. Спраха се пенсии, вода, медии. Избиваха се и репресираха политици и журналисти. Палиха се хора, забраняваха се езици. Милиони бяха принудени да избягат

Си глухоням. И сляп. Между 2014-та и 2022-ра война се водеше срещу въоръжени сепаратисти. Въоръжени от Кремъл и се създадоха "независими" републики с ръководство назначено от Кремъл което дори не криеха. А в останалата част на Украйна посоката на развитие на Украйна беше потвърдена с демократични избори. Избори след които националистичните формации останаха извън парламента. А лъжата за "забраната" на езиците е особено тъпа. Ако случайно прогледнеш ще видиш че е пълно с клипове от национални украински медии от този период и ясно се вижда, че хората не се притесняват да говорят руски дори в национален ефир. Как се връзва това с тъпотиите за фашизъм, нацизъм и другите ви глупости?

Посоката на развитие била потвърдена с демократични избори, само че под егидата на временно изпълняващия длъжността укроФюрер- Александър Турчинов и неговата контратерористична операция. Тогава се бомбеха Донцек и Луганск, със самолети и танкове. Хората живееха в мазетата. Да забраниха руският, ама в Новорусия знаят само него, така че не става изведнъж. Имаше репресии и срещу българският, срещу български паметници " "чимодан вокзал София". А ако погледнеш как са гласували хората в Новорусия от 1991 до преди преврата ще видиш че твойте демократични избори са пълна лъжа.

Долна рашистка подлога !

Крайно време е Турция да навлезе в България, да си я завземе защото 500 години е била част от Османската империя, а ние да се предадем за да има Мир, а Мунчо?

Не ми сравнявай България с Украйна, бастун. България я има от 681, Украйна от 1991. Историята на Новорусия и Крим е много по тясно свързана с Русия отколкото с династията на укрофюрерите от 2014. Ама като си решил да се правиш на историк тогава сравни избиването на несъгласните с неонацистите поседните 10 години с потушаването на Априлското възстание

Мунчо е курбанджия и кьорсофраджия, но не и военен специалист. За БОТАШ трябва да бъде тричан.

Борис Джонсън. Той накара Зеления клоун да спре преговорите за мир.