Това каза в кулоарите на парламента заместник-председателят на парламентарната група на партията Десислав Чуколов, цитиран от БТА.

Сидеров и служители на персонала на "Луфтханза" са си разменили реплики по време на полета, каза депутатът от "Атака". Лидерът на партията Волен Сидеров не е бил задържан, камо ли арестуван. Имало е разговор с данъчните власти за разясняване на ситуацията, обясни Чуколов.

Сидеров не е извършил нещо, което да противоречи на добрите нрави и норми, допълни още депутатът. След коментарите на говорителя на външно министерство, лидерът на "Атака" е разговарял с министъра на външните работи Николай Младенов. По случая от ведомството ще определят как ще се процедира с разпространяването на невярната информация, посочи още Чуколов.

В момента Волен Сидеров е в Германия по здравословни причини, уточни той. По-рано днес той обяви, че обмисля да заведе искове срещу авиокомпанията.

Според информацията, разпространена снощи, Сидеров бил арестуван от германската полиция на международното летище във Франкфурт за непристойно поведение в самолета. След като показал дипломатическия си паспорт обаче, той бил освободен. Сидеров е пътувал от София до Франкфурт с полет на „Луфтханза”.

Информацията бе потвърдена от говорителя на МВнР Драговест Горанов. По думите му Сидеров е направил скандал на борда на самолет на авиокомпания "Луфтханза" и явно екипажът се е свързал със съответните служби за сигурност.

Според съобщение на франкфуртската полиция, което не цитира име, се казва, че видимо пиян 53-годишен българин е станал причина за намесата на полицията в сряда следобед. Пилотът на един от самолетите на "Луфтханза", който пътувал от София, съобщил още преди кацането си във Франкфурт, че един от пътниците тормози екипажа на самолета. Той отказал да следва инструкциите на персонала, една от които била да закопчае предпазния си колан при излитането. Той отказал да напусне кухнята на екипажа, хвърлял храна на земята и отправял расистки обиди към персонала. При проверката на полицията на летището напсувал и един от служителите на реда.