"Може би ще бъде оказан натиск върху българските изселници в Турция и това би могло да изкриви реалната представа за провеждането на нормални демократични избори", заяви Цветанов в предизборното студио на bTV тази сутрин.

"Недопустима е външна намеса във вътрешната политика в България", категорична беше и опонентката му Лечева.

По думите й външното ни министерство е реагирало адекватно на агитацията за ДОСТ от страна на турския социален министър. Надявам се, че и МВР, и МВнР ще бъдат на адекватното си място, коментира още тя.

Според Цветанов нашата дипломация трябва да бъде много внимателна, тъй като Турция е наш съсед и там в момента има около 3 милиона бежанци.

Дипломацията ви беше в услуга на Ердоган. Спомням си как Бойко Борисов ходеше, дори без санкция на българския парламент, да договаря позиции зад интересите на хората. Никой не разбра какво е договорено. Просто отидохте да направите реверанс на Ердоган”, репликира представителката на БСП.

По думите на Цветанов това е фалшива новина и заяви, че нищо не е договаряно, освен националния интерес.

"Никога не сме имали допирни точки с ДОСТ по каквато и да била тема", категоричен беше Цветанов по повод подкрепата на партията на Лютви Местан за ГЕРБ на президентските избори.

„Но нямахте и категорична позиция какво ви е отношението към ДОСТ”, отбеляза Лечева.

„Не сме имали никакви договорки. Аз съм убеден, че това беше тестване на системата за евентуалната електорална подкрепа за ДОСТ при евентуални предсрочни избори”, отрече отново зам.-председателят на ГЕРБ.

В отговор на въпрос на Лечева Цветанов посочи реформата в сектор „Сигурност” като успешна.

“Извинявайте! Може ли днес някой да замръкне спокоен в собствения си дом или вечер да се разхождаш сам, без да се притесняваш?”, отговори му обаче опонентката му.

„А отвличанията във вашия управленски мандат, когато вие бяхте министър? Забравихте ли за убийството на Кюлев през 2005 г., стрелбата по съпруга ви през 2007 г. (бизнесменът Манол Велев, който изпадна в кома и така и не можа да се възстанови - б.р.)”, попита на свой ред Цветанов.

„И вие какво направихте?. Нито една реформа не направихте. Има много празни места, незаети в МВР”, отговори Лечева.

По думите й корупцията изяжда доходите на хората, а малкият и средният бизнес са подложени на тормоз и политически рекет.

Двамата дебатираха и за Велико Търново, където и са водачи на листи.

„Във Велико Търново са разкрити нови 1500 работни места за 2016 г. В момента се правят много нови предприятия”, отбеляза Цветанов.

„Всички големи европейски проекти заобиколиха Велико Търново. Всички се хвалят какво става с Пловдив”, контрира обаче Лечева. По думите й Велико Търново е начело на класацията по най-ниски доходи. Има малка безработица, но там хората получават от 300 до 500 лева, посочи тя.