"Вчера в НДК, където се проведоха най-значимите срещи от европредседателството, БСП представи проекта си "Визия за България". Никой от БСП обаче не каза откъде ще дойдат парите за тези техни мечти. След управление на БСП винаги има хаос и дефицит поне 5 процента", така коментира пред журналисти в Казанлък председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според него е много лесно да кажеш нещо популистко и добре звучащо, но е трудно впоследствие да изпълниш поетите обещания. Политиката е за отговорни хора, които могат да изпълняват ангажиментите си към хората, допълни той.

"БСП вчера призоваха - детските градини да се безплатни, минималната работна заплата да е 60 процента от средната, да има още по-високи пенсии, да има прогресивен данък. Не чухме обаче какви са финансовите параметри на тези искания, не казаха дали това отново няма да изстреля дефицита в неразумни от икономическа гледна точка стойности", отбеляза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него темата за национализацията е отдавна затворена.

Цветанов благодари на БСП, че в петък са подкрепили позицията на премиера Бойко Борисов за мигрантите, която той отстоявал още от Европейския съвет на 28 юни.

"От опозицията искат да пригласяме на страните от Вишеградската четворка. Тези страни, които се характеризират с по-антиевропейско говорене, ще получат с 24 процента по-малко средства за кохезионна политика, докато ние ще получим 2 милиарда лева повече", уточни той.

По повод видеоклипа, който според ГЕРБ дава сериозни поводи за съмнение, че Корнелия Нинова е отговорна за провокациите в с. Шарково, Цветанов заяви, че "ако това се окаже вярно - то това би било много ниско и безотговорно поведение".

"Докато ние сме били в опозиция никога не сме се заигравали със страховете на хората", подчерта той.

По отношение на предстоящите местни избори догодина Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ имат кметове в 130 общини, а амбицията е да имат 145. По думите му кандидатите на ГЕРБ за кметове на много места вече са ясни.