Телевизията на БСП, която се казва "Българска свободна телевизия", ще има за цел да отговори на нуждата от свобода за изразяване на мнения, от обективна и достоверна информация. Това е казала лидерът Корнелия Нинова на днешното заседание на Националния съвет на Българската социалистическа партия, съобщиха от пресцентъра на партията.

Нинова е дала подробности от програмната схема, като обяснила, че акцент ще бъдат емисиите новини, публицистичните предавания и разследващата журналистика.

Важните политически събития, ще бъдат излъчвани на живо. В програмата са заложени много публицистични предавания, в които зрителите ще могат да бъдат активната част от дебата. Те ще са посветени на историята, на образованието с патриотична насоченост, на семейните ценности и традиции, на добрите практики в различни професионални направление, както и на успешни личности, които издигат авторитета на страната ни.

Важен акцент в програмата на телевизията ще бъдат предаванията, посветени на местната власт, както и на живота на хората в малките населени места - техните проблеми, но и примерите за успешност. За по-младото поколение ще има отделен модул.

Намеренията са "Българска свободна телевизия" да стартира до края на годината. Миналата седмица в СЕМ бяха са внесени необходимите документи за получаване на регистрация. Телевизията ще се разпространява по кабел и сателит.