Коалиция "Реформаторски блок " и ПП "Глас народен" подписаха споразумение за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори. В Пловдив към обединението ще се присъедини и "Кауза България", съобщи БТА.

Вижте снимки >>>

Лидерът на "Глас народен" обяви, че неговата партия никога няма да гласува срещу националната сигурност, за вдигане на данъците и теглене на нов дълг.

Три години "Глас народен" не се коалира с никого, но на един етап всяка политическа сила трябва да реши дали да остане сама или да се коалира като целта е защита интересите на гражданите, обясни музикантът за съюза с Реформаторите.

Светльо Витков уточни, че лявото и ляво-център не импонират на целите и разбиранията на неговата формация.

Господин Москов е красив, но аз не го харесвам като мъж, а като партньор, каза Витков в характерния си стил. Той добави, че нямали работа с хората отляво, а Реформаторският блок е единствената коалиция, която не е лидерска партия в дясното.
Витков вярва, че всички вдясно ще се обединят "ако не на тези избори, то на следващите".

"Десницата трябва да е единна в този динамично развиващ се свят, става дума за стратегическа игра", коментира ръководителят на предизборната кампания на Блока Петър Москов.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски описа разширяването на коалицията като една добра национална селекция, която се надява след 26 март да има в парламента повече играчи, отколкото тези, които играят в полето на популизма.

Волен Сидеров също води листа в 25 МИР София

В 25 МИР София Волен Сидеров ще води листата на Коалиция "Обединени патриоти".Патриотите представиха днес част от водачите на листи за парламентарните избори.

Председателят на "Атака" Волен Сидеров каза, че все още обмисля дали да се яви на изборите.
"Не се шегувам, имах такива колебания", уточни той. "В разговор с колегите имаше настояване да не се отказвам в момента, защото може би ще се отрази зле на самото гласуване на последователите на "Атака", добави Сидеров.