Държавният глава Румен Радев пристигна в Баку, Азербайджан, където е на официално посещение по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българският държавен глава бе посрещнат официално на летището.

Снимки от посрещането ВИЖТЕ ТУК>>

Във водената от българския президент делегация участват служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, председателят на Групата за приятелство България-Азербайджан в Народното събрание Хамид Хамид и представители на бизнеса.

На 8 май Румен Радев и Илхам Алиев ще проведат среща "на четири очи" и ще ръководят пленарните разговори между делегациите на двете държави, след което ще подпишат Съвместна декларация за укрепване на стратегическото партньорство между България и Азербайджан.

Снимка: БТА

В Баку президентът Румен Радев ще се срещне с председателя на парламента на Република Азербайджан проф. Сахиба Гафарова и ще разговаря с български специалисти, работещи в областта на спорта в Азербайджан.

Укрепването и задълбочаването на стратегическото партньорство и сътрудничеството в сфери от взаимен интерес, сред които енергетиката, икономиката, високите технологии, иновациите, транспорта и туризма ще бъдат във фокуса на посещението на президента Румен Радев.

Снимка: БТА