Парламентът създаде единодушно със 109 гласа "за" Временна комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство.

В понеделник председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с Николай Колев-Босия и му предложи да се включи в работата на тази анкетна комисия и да прекрати гладната си стачка. Преди 35 дни Колев обяви гладна стачка в знак на протеста срещу корупция в автомобилната администрация при издаването на шофьорски книжки.

Комисията се създава на паритетен принцип за срок от един месец. Тя се състои от петима народни представители - по един от всяка парламентарна група. Председател на анкетната комисия стана Станислав Иванов от ГЕРБ, а нейни членове са Иван Иванов /"БСП за България"/, Ихсан Халил от ДПС, Атанас Стоянов от "Обединени патриоти" и Андон Дончев от "Воля".

В пленарната зала възникна спор между БСП и ГЕРБ кой да оглави комисията. Георги Свиленски от левицата предложи за председател Станислав Иванов от ГЕРБ. Той пък предложи Свиленски за председател с аргумента, че комисията трябва да се оглави от опозицията, която е основен коректив на управлението.

"Навън има човек, който гладува, реагирате с комисия, поемете отговорността, като я оглавите", призова управляващите и Крум Зарков от "БСП за България".

В хода на дебатите Свиленски си направи отвод и така Иванов оглави комисията, а от БСП предложиха нов свой представител в нея - Иван Иванов.