Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на вътрешните работи Валентин Радев разговаряха с Николай Колев-Босия в дома му в столицата. Първоначално срещата трябваше да бъде в парламента, но Босия не дойде, защото се почувствал зле.

Караянчева каза пред журналисти, че му е предложила да се създаде анкетна комисия в парламента за транспортния бранш с негово участие. Предложението за създаването на комисията в сряда ще бъде гласувано и сигурно първото й заседание ще бъде в четвъртък, обясни Караянчева.

Тя го е помолила да прекрати стачката и да му бъде сложена система, но той е отказал и е посочил, че ще издържи до четвъртък.

Лекарският екип го е прегледал, засега е в относително добро състояние.

Вътрешният министър Валентин Радев му благодари, че са направили такава комуникация. Много неща са грешна комуникация, много неща са пречупени, не са такива, каквито са, каза той в предаването "Лице в лице".

По думите му във временната анкетна комисия ще участват двама колеги на Николай Колев и ще изследват всички сигнали, които той пуска. Един месец ни трябва комисията да му даде тази информация, каза още вътрешният министър.

"Президентът да свика общонационална кръгла маса от неправителствени, териториални и други движения, които да поставят ясно и точно проблемите на България. На тази основа да се създаде програмен парламент и програмно правителство", поиска по-рано днес по време на пресконференция в БТА Николай Колев - Босия, чиято главна стачка продължава 34-ти ден.

"В противен случай ще се влачим като пребити кучета", коментира той.

По думите му политиците нямат сетива за това, което трябва да свършат. "Оставихме ги 28 години и те не решиха нито един проблем, а само създадоха още повече", каза Босия.

Подкрепата си за бившия дисидент на днешната пресконференция заявиха бившият служебен премиер Ренета Инджова и бившият служител на НСО подп. Николай Марков.

Николай Колев обяви началото на гладната си стачка на 12 юни т.г. с декларация, с която поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски и разпускане на Народното събрание. Мотивите му бяха - корупцията в Агенция "Автомобилна администрация" при издаването на шофьорски книжки и стимулиращото корупция законодателстване на депутатите.