"Нямам повече политически амбиции. Да видим какъв е проектът на Първанов и ако мога с нещо да помогна, ще помогна", заяви червеният депутат тази сутрин пред bTV.
Той каза това по повод заявеното преди дни намерение на държавния глава, след изтичането на втория му мандат да се посвети на граждански проект, свързан с политиката, но не и с партия. Според него Георги Първанов трябва да остане в политиката. Самият Данаилов го лансира преди време като най-подходящ кандидат за този пост.

Данаилов призна, че има проблеми в БСП.
"Каквото да се опитват да правят моите колеги в изпълнителното бюро, ми прави впечатление, че дори рейтингът на ГЕРБ да пада, нашият рейтинг не се вдига", категоричен бе той, предаде БГНЕС.

Според него, при това положение лидерът на партията Сергей Станишев трябва да подаде оставка.
"Наистина има някакъв застой. Ако така вървят нещата трябва да се вземе най-правилното решение. Ние няма закъде да чакаме, следващата година предстоят избори. Аз съм един от хората, които съм поддържал Станишев, но тук не става въпрос за персонални решения, а трябва да се мисли общо какво става. Никой не е вечен и трябва да се мисли за хората, които ни поддържат”, каза още  Данаилов, цитиран от "Фокус".
Според него цялото ръководство на партията е трябвало да подаде оставка още след загубата на парламентарните избори преди една година. Освен това, на БСП лоша шега изиграли и "изцепките на двамата Руменовци" (изказванията на Румен Петков и Румен Овчаров, които критикуваха партията пред медиите - бел.ред.).

Стафан Данаилов обаче разказа, че в момента е ангажиран изцяло със сериала "Стъклен дом“, в който участва.