На чертеж е купил своя имот бившият министър на културата и настоящ депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов. Той коментира аферата "Апартаментгейт" в сутрешния блок на бТВ. По думите му, това което се е случило с апартаментите на властта, си е чисто и просто пазарна икономика.

"Само глупав човек може да си въобрази, че от това ще изкара конфликт на интереси. Едно нещо, като картината, струва толкова, колкото й вземеш. Или колкото се договориш. Пазарна икономика. Мога да уговоря за 1 лев ако искам. Попаднаха ми данни на много, които говорят по тази тема. Попаднаха ми имотните им декларации. Много са. И при мен попадат, от кутията ми ги пущат. И искам да ви кажа, че нито един имот не беше на пазарни цени. Както и да е. Ще зареват всички, които много говорят на тази тема. Всички купуват на данъчна оценка", коментира загадъчно Рашидов.

Той подчерта, че за своя имот е платил цена с ДДС около 1050 евро на квадрат.

"Отчет ли да давам на всеки какво ще правя? Мога да ги пусна в казанчето и да пусна водата", видимо се раздразни Вежди Рашидов. 

"Това се доказва, изкарваш един, доказваш го и ще го ковнеш. Какъв е проблемът? Това е пазарна икономика", обобщи той случаят "Апартаментгейт" през неговите очи. 

Той сподели и че в Парламента осезаема е липсата на Цветан Цветанов, който подаде оставка от всички ръководни постове. 

"Ако кажа, че не се усеща липсата му, ще излъжа. Не съм човек предател, веднага да му обърна гръб. Никой не отрича това, че Цветанов е един много добър организатор, много добре работеше със структурите. Но трябва да си дадем ясно сметка, че всяка партия е като бизнес. Има един собственик, един създател. В случая на ГЕРБ, това е Борисов", заяви Рашидов. 

Той подчерта, че разбира яда на Борисов по казуса с намаляването на субсидията и се съгласи, че това ще доведе до други проблеми. По думите му надвзетите от някои парти субсидии не са "повод за убиване". 

Що се отнася до активния в парламента Делян Пеевски, Рашидов смята, че той е полезен. 

"Сега прави законопроект, няколко даже, това си е работа. Разбира се, ще е хубаво да го виждаме по-често в Парламента. Защото това си е работа все пак, и аз съм  председател на Комисия, искам да гарантирам и кворум, да участвам във форуми. Не мога да коментирам Пеевски, той си е от ДПС човека, каквото реши това ще прави, не ме интересува. За него съм имал позиция, за разлика от тези, които бяха сервилни. Законът не му пречи да идва и да не идва, въпросът е той да е работещ. Гледам, че вкарва законопроекти - това е основната работа на един депутат, да прави законопроекти", оптимистично обобщи Рашидов.