Съпредседателите на Патриотичния фронт (ПФ) обясниха в отворено писмо, че резултатите от изборите задължават политиците да подходят по напълно прозрачен и прагматичен начин към водене на преговори, "с цел стабилизиране на държавата чрез създаване на устойчиво програмно управление.

Валери Симеонов и Красимир Каракачанов предлагат да се организира национална кръгла маса, на която да бъде зададен политическият дневен ред на правителство и НС.

Според тях националната кръгла маса трябва да се състои на два етапа.

Първият да е на 19 октомври и да е с участието на парламентарно представените политически формации, начело с ръководствата им.

Във втория се предлага да участват синдикати, работодателски организации, академичните среди, медии и други авторитетни обществени представители.

В отговор на покана от ГЕРБ за консултации с парламентарно представените сили от ПФ предлагат всяка от партиите да формулира 10 ключови тези за програмата за управление на следващото правителство.

Освен това трябва да представят своите аргументи "за" или "против" програмно управление, както и доводите си "за" или "против" участието на неполитически лица в управлението като инструмент за намаляване на политическото противопоставяне.

ПФ предлагат парламентарно представените партии и коалиции до 13 октомври да публикуват позициите си по поставените въпроси в националните медии.

Патриотичният фронт вече заяви, че има готовност да води преговори с всички партии в следващия парламент без ДПС и реформаторите, защото партията на Корман Исмаилов е вътре.

АНКЕТА: Какво управление предпочитате след изборите?