"Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората". Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в нов епизод от размяната му на реплики с премиера Николай Денков днес.

Поводът за това стана блокираната от снеговалеж инфраструктура в държавата и извънредното онлайн заседание на правителството, свикан от министър-председателя. Първо Пеевски се обърна към Денков с думите: "Сняг онлайн не се чисти. Нито се отстраняват аварии на електропреносната мрежа в онлайн заседание на МС. Призовавам министър-председателя, който непрекъснато спори, че той е премиерът на правителството, да докаже това".

На брифинга след заседанието Денков му отговори с призив да излезе със снегорин, лопата, с каквото иска и да почисти снега. Той изрази недоумение "как Пеевски си представя ролята на премиера" и добави: "Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа и тя да бъде подсигурена".

По-късно днес соченият за бъдещ председател на ДПС също отвърна, като със съобщение във фейсбук страницата на партията изрази готовност да се справи с несвършената според него работа от министър-председателя.

"Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи", казва Делян Пеевски и завършва с думите: "Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората".