Парламентът ще разгледа като първа точка в четвъртък внесения от ПГ на "БСП за България" проект на решение за предсрочно прекратяване пълномощията на Иван Иванов като член и председател на КЕВР, предвижда седмичната проектопрограма на парламента.

На първото за месеца заседание депутатите ще обсъдят промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, внесен от Делян Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева от ДПС.

Пак на същото основание от правилника на НС ще бъдат гласувани на първо четене внесените от левицата промени в Наказателния кодекс.

Парламентът ще определи и комисия за одитиране на годишния финансов отчет на Сметната палата за 2017 г.

В проектопрограмата е второто четене на поправки в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника.

Парламентът трябва да ратифицира Споразумението за възмездни консултантски услуги за подпомагане на Агенция "Пътна инфраструктура" при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси с Международната банка за възстановяване и развитие.

В пленарната зала трябва да влязат на първо гласуване промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, както и второто четене на изменения в Кодекса на труда.

 В петък ще се проведе и редовният парламентарен контрол.