Двамата депутати, за които ген. Мутафчийски обяви тази сутрин, че са със съмнение, не са заразени, съобщава "24 часа". Все още обаче има около 30 проби във ВМА, които не са излезли. Те ще станат ясни до края на деня.

Така към момента няма други депутати с COVID-19 освен Хасан Адемов от ДПС.

Заради чаканите резултати стана ясно, че след днешния извънреден председателски съвет в Народното събрание няма да има конкретни решения за работата на депутатите, информира "Хоризонт". Вчера всички депутати дадоха проби, като 92 се тестваха във ВМА, 90 в "Софиямед", а някои пък във Варна и Стара Загора, където също има лаборатории с прецизните тестове.

На влизане в НС депутати от "Обединени патриоти", "Воля" и БСП бяха категорични, че парламентът трябва да продължи да се събира, за да гласува неотложни законопроекти.

Широко се дискутира преминаването към режим на гласуване от кабинетите на депутатите в сградата на бившия Партиен дом по видеоконферентна връзка, гласуване с бюлетина или инсталирано устройство, но, за да има подобен вид гласуване и заседания, трябва да има промяна в правилника за дейността и организацията на Народното събрание, а тази промяна може да стане само по традиционния ред.

Пред "Хоризонт" от "Обединени патриоти" и БСП потвърдиха, че всички проби на депутати, направени в София, са отрицателни, но има такива, които се тестват в лаборатории в страната.

Все още един депутат от групата на ОП не е получил резултат. Не ясно колко от депутатите от БСП се тестват в други градове извън София.

В съобщение на сайта на парламента се посочва, че за утре от 10,30 часа е планирано заседание на бюджетната комисия.