Последното заседание на Националния съвет на БСП прие отчета на НС на БСП за 4-годишния мандат /2016-2020/ и отчета на ПГ на "БСП за България", представени от Корнелия Нинова.

Левицата провежда Пленум, на който Националният съвет на БСП обсъди резултатите от прекия избор за председател и подготовката за заседанието на 50-ия Конгрес на партията следващата седмица.

Отчетите бяха приети с почти пълно мнозинство, като само двама бяха против и трима се въздържаха.

Отчетът на депутатите в Европейския парламент, представен от Петър Витанов - ръководител на българските социалисти в ЕП, беше приет от членовете на съвета със същото голямо мнозинство.

Дебатите по отчетните документи преминаха спокойно и в конструктивен дух, съобщават официално до медиите от партията.

Националният съвет поздрави Корнелия Нинова с категоричния й успех в избора за председател.

Преди Пленума обаче имаше коментари от вътрешната опозиция на партията.

Георги Тодоров, който в последния момент се отказа от надпреварата за председател на БСП, донесе на последното заседание на стария Националния съвет преди конгреса две мини копия на статуетки "Оскар" за заслуги за състоянието на партията. Единият "Оскар" бил за Корнелия Нинова. За втория щял да събере мнения вътре в залата.

Георги Гергов коментира, че "тази победа ще я победи". Имаме избори пред нас и трябва всички да се обединим и да гледаме напред, това е по-важното, каза още той.