От РДНСК-Бургас е изпратено писмо до кмета на Бургас с искане за предприемане на действия за забрана на достъп и ползване на летните сараи на Ахмед Доган в парк "Росенец". Това става ясно от позиция на НФСБ. 

"Незаконно обитаваните сараи трябва да бъдат опразнени, тъй като не са въведени в експлоатация и до законното им въвеждане в експлоатация там трябва да бъдат спрени тока и водата. И всички обитатели, и персонал трябва да бъда изведени от обекта, ако трябва - принудително", посочват от НФСБ и допълват, че ще следят дали това ще бъде изпълнено.

"Прокуратурата установи нарушения и в местността Буджака, където имоти имат медийният олигарх Иво Прокопиев и неговите съдружници", отбелязват от партията.

"Прокуратурата и РДНСК-Бургас си свършиха работата - на ход са кметовете на Бургас, Созопол и Обзор. Призоваваме ги, съобразно своите правомощия, да си свършат работата и пристъпят към събаряне на незаконните постройки", заявява лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Битката на НФСБ от 2014 г. срещу незаконното заграбване на парка Росенец и така наречените сараи на Доган се увенча с успех, хвалят се от партията на Валери Симеонов.

От там припомнят, че в продължение на шест години сигнализират за изграждането на незаконни постройки и незаконен кей там.