Дните на Борисов като премиер са преброени. Той не смее да отиде на работа в Министерския съвет, обикаля страната и обсъжда важни теми на пънчета в гората. Той се среща с граждани и журналисти в контролирана среда, а за неговите посещения няма предварителна информация. Страх го е от неподправена среща с българския народ. Запазването на достойнство включва и да си тръгнеш преди да са те изгонили с камъни. Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред медиите в Петрич, където се срещна с граждани.

Тя припомни, че вчера е било първото заседание по делото за клевета, заведено от нея срещу Борисов. "Съдя Борисов заради изказването му, че братя Галеви са ми помагали за местните избори в София и в деня преди изборите съм се срещала с роми във Волуяк, за да се сговарям с тях да казват, че Фандъкова им плаща", допълни Манолова.

"Целият ъндърграунд беше впрегнат на местните избори да помага на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Ако някой има връзка с подземния свят, това е премиерът Борисов. Той трябва да обяснява за от къде и от кога се познава с Пашата, Митко Каратиста, Таки, Къро, Евтим, Маджо, Маргините", категорична бе тя.

Манолова подчерта, че "Изправи се.БГ" няма да става партия и ще участва в следващите парламентарни избори с партньорска мрежа.

"Откриваме офиси, правим структури и подкрепяме каузи по места. Партньорската ни мрежа се състои от граждански организации, инициативни комитети, няколко партии - ДБГ, "Волт", земеделци, социалдемократи, движението на Татяна Дончева и движение "ДНЕС", обясни Манолова.

Тя заяви, че сред основните приоритети на "Изправи се.БГ" е повишаването на доходите, преизчисляване на пенсиите и създаването на нормална среда за малкия и средния бизнес.

Днес Манолова е в Благоевград, Петрич и Сандански. Миналата седмица тя беше във Враца, Велико Търново и Стара Загора.

Следващата седмица ще се срещне с граждани в Дупница, Перник, Ямбол и Бургас.