Управляващите трябва да излязат пред хората и да кажат, че програмата на правителството и дадените обещания нямат никакво значение и оставането във властта на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов е най-важно. Това коментира в студиото на "Тази сутрин" зам.-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки.

"Толкова им е моралът на тези хора, те са се вкопчили във властта само заради далаверата", заяви той и запита: "Няма ли нормални хора във ВМРО и НФСБ, които да бъдат лице на тази коалиция?".

Вчера Каракачанов коментира ситуацията при Патриотите след задочния сблъсък на Симеонов с протестиращите майки така: "Ако изгоним НФСБ от управлението, какво очаква правителството - трябва да разчитаме на Марешки. Съжалявам, но това за мен не е алтернатива".

Видимо раздразнен, Марешки отбеляза, че "не всички български граждани, дори тези, които са успели в политиката, са гнусни и долни кариеристи, които се борят на всяка цена да се докопат на някакъв пост, да цоцат и да излагат българския народ". Според него Симеонов и Каракачанов са "политически трупове".

По повод твърденията, че оставка на Валери Симеонов ще върне БСП и ДПС на власт, лидерът на "Воля" обяви, че Красимир Каракачанов преговаря в момента именно с БСП и ДПС за съставяне на следващото правителство.

"Корнелия Нинова си го нарича "Краси". Някои от редовите депутати от БСП се чудят защо БСП не реагира на тези безчинства", допълни той и като примери посочи смъртта на охранител от свързана с ВМРО фирма в Партийния дом и предложението единият от небезизвестните братя Диневи да получи орден "Стара планина".

Въпреки всичко това "Воля" гласува днес "против" вота на недоверие, иницииран от БСП.

"Този мандат ще се изкара до край - ако не се случи някакъв форсмажор. Хората не припознават алтернативата, няма нужда държавата да минава през хаос", заяви Марешки и посочи, че даже БСП в момента не е готова да бъде във властта.

Той вижда партията си като коалиционен партньор в следващ кабинет, дошъл на власт след редовни избори. Според него до момента "Воля" не е виждана като алтернатива от повечето хора заради фалшивите дни".