След кратка блокада и предупреждение от страна на полицията, че това е нарушение на обществения ред, входът бе освободен и народните представители успяха да влязат.

Мая Манолова бе посрещната най-остро от протестиращи, които започнаха да я освиркват и да искат оставка. На въпрос какво им е казала, тя отговори, че просто търси начин да влезе в сградата. Полицаите й направиха път и тя премина през загражденията, предаде "Фокус".

Протестиращи имаше около цялото Народно събрание. На няколко пъти те се опитаха да блокират движението по бул. "Цар Освободител", но полицията не им позволи. Последният им опит обаче успя за кратко, след като няколко души седнаха на земята.

По-късно те се оплакаха, че полицаите се опитали да премахнат седящия им протест и заявили, че ще „употребят сила по законен ред”, след което ги предупредили по мегафон и ги снимали.

Протестиращите бяха издигнали лозунги, които гласяха: „Гражданите да избират министри и всички висши длъжност”, „Как да ви обичам на инат”, „Блокада на парламента”, „Урок номер 7: Фасадната демокрация не е демокрация”.

Хората обявиха, че протестират и срещу назначаването на депутата от ДПС Емил Иванов за управител на София Област. Днес парламентът прекрати правомощията му на народен представител, за да встъпи в длъжност.

Притесняват ме хулиганските му прояви и застрахователното му минало. Притеснява ме, че и на негово място ще дойде депутат замесен в търговия с купуване на гласове – т.нар. Бат Сали”, коментира пред bTV млада жена на име Калина.

Двамата мъже, които раздават „висящо кафе" - Валентин и Жоро, разказаха, че тяхната инициатива е събрала над 1500 лева вече и парите са дарени на църквата „Свети Георги" в квартал „Дървеница". Кафето се раздава безплатно, но има касичка, в която всеки от протестиращите може да остави определена сума пари, ако пожелае, съобщи Дарик радио.

Днес протестиращите можеха да си вземат и баница и кисело мляко, които се раздаваха безплатно.

По-късно протестиращите се отправиха по бул. „Цар Освободител” към сградата на Министерски съвет, където днес кабинетът има заседание. Те блокираха движението с лозунг „Революция”. 
Гражданите направиха път на преминаваща по бул. „Цар Освободител” линейка. 


Недоволство от протестите 

Десетина столичани се събраха пред сградата на Столична община, за да изкажат недоволството си срещу надушването на обществения ред и затваряне на движението по време на протестите. Събралите се заявиха, че не са против протестите срещу правителството, но не искат да бъдат блокирани важни кръстовища и булеварди и то за неясен период.

Групата настоява за среща с кмета Йорданка Фандъкова, за да може всеки ден да е ясно откъде ще минава протестното шествие, кои улици ще бъдат затворени и за колко време.
Гражданка, която живее на бул. „Витоша”, пък се оплака и от шума всяка вечер.

Междувременно се разбра, че поетът Едвин Сугарев, който е в гладна стачка вече 22-ри ден, е приет в болница. Четири от шестте му деца също започват да гладуват.