"Колкото и късно да влезеш в политиката, никога не е късно да станеш за резил. За мен това е много странно поведение - когато бягаш от избирателите и не искаш да застанеш с лицето си пред тях и не искаш да дадеш аргументи. Минава време и хората спират да слушат политиците и почват да ги гледат какво правят". Така министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов коментира решението на "Има такъв народ" да върнат мандата веднага, след като им бъде връчен, цитиран от bTV.

Решението съобщи по-рано днес Слави Трифонов през Фейсбук.

"Какво каза той с този текст - че не става за премиер. Второто е, че не може да състави правителство и третото е, че е започнал да прави разликата между "аз искам" и "аз мога" (...) Важното е да бъдеш последователен и когато се бориш, за да спечелиш гласовете на хората, ти трябва да постъпиш отговорно", добави Ангелов.

За ваксините и "зелените коридори"

От 30 април до 9 май в страната отново ще отворят т. нар. "зелени коридори". Не е необходимо предварително записване, поясни здравният министър. "Днес дойде първата голяма доставка на информационна иРНК ваксина - 138 хил. дози на "Пфайзер". Нещо, което е заслуга на нашето правителство. (...) Оттук нататък всичко е процес на организация. Ще има ваксини за всички желаещи", увери Ангелов.

По повод ваксинирането с "АстраЗенека" и решението на ваксинационния щаб да даде възможност на желаещите, имунизирани с първа доза на препарата, да си поставят втора доза от иРНК ваксината, здравният министър уточни: "Принципът на действие на всички ваксини е вкарване на т. нар. "спайк" протеин на вируса, който действа под формата на антиген, благодарение на който нашето тяло изработва антитела, които се борят срещу вируса при бъдеща среща. Няма значение по какъв начин този "спайк" протеин влиза в организма. От медицинска гледна точка няма значение. Втората ваксина усилва образувалият се до момента имунитет".