Изявлението на Цонко Цонев е поредното крещене по национални медии в безпомощност и безсилие, каза по Нова кметът на Каварна Нина Ставрева. От началото на 2015 г.  Цонев общува с мен и каварненци чрез националните медии. Той има личен проблем с мен и непрекъснато търси конфронтация и реваншизъм, добави кметицата.

Ставрева отговори на нападките на екскмета на града Цонев от вчера, който призова депутатката от БСП Елена Йончева да се заеме и с роднинските назначения в Община Каварна, а не само с тези в Хасково. 

Цонко Цонев: Йончева, заемете се и с назначенията в Каварна >>

Председател на БСП Каварна и на бюджетната комисия в общинския съвет стана втората братовчедка на Ставрева - Виктория Керчева. Другият втори братовчед - Ивайло Керчев, изненадващо стана технически ръководител във фирма "Титан", която почиства Каварна. Същият подписва протоколи за почистване, които се разплащат от братовчедката, алармира Цонко Цонев.

На това Ставрева отговори, че няма нито един държавен служител, назначен без конкурс. И призна, че Виктория и Ивайло Керчеви са нейни роднини.

Виктория Керчева е общински съветник, каза още кметицата и отбеляза, че правомощията на кмета са регламентирани в Закона за местното самоуправление и местната администрация.