Тези съвети в БСП ще наблюдават работата на министерствата и ще анализират проблемите, те ще градят политики, ще правят анализи и ще предлагат законодателни инициативи, обясни Иван Иванов - един от членовете на новия изпълнителен съвет, в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Новоизбраният Национален съвет на БСП на своето първо заседание по предложение на Корнелия Нинова прие да има 17 съвета за подпомагане работата на пaртията през следващите четири години.

По думите му БСП е една от на-демократичните партии в България. 1000 души гласуваха тайно и избраха този състав на Националния съвет, каза още Иван Иванов.

БСП показа, че е единна партия, че има насока, в която да се движи - първо да сплоти своите редици и второ да покаже на българските граждани, че може да бъде единствената алтернатива, смята още Иван Иванов.

Според него шестимата, напуснали парламентарната група, са извършили политическо убийство.

По думите на Иван Иванов БСП е поела курса към спечелване на изборите.

Парламентарната група има практика да дава отчет на всеки две седмици, нормално е и евродепутатите да участват в заседанията на Националния съвет, за да се градят политики, коментира той по повод идеята представителите в Европарламента да показват какво са свършили.

Това трябва да бъде регулярно, за да могат и избирателите да имат връзка със своите представители в ЕП, а и партията да има пряка връзка с тяхната дейност.