Агенция "Пик" съобщи, че на 25 октомври, петък, Лазаров дошъл в парламента и влязъл в стаята на Бисеров, който тогава все още беше зам.-председател. Самият Бисеров не бил там, но малко по-късно дошъл. След 20-на минути главният секретар на МВР си тръгнал и бил видимо притеснен от въпросите на репортера на агенцията.

Пред журналисти Лазаров потвърди, че се е срещал с Бисеров в качеството му на зам.-председател на Народното събрание, както и с Михаил Миков, но подчерта, че тогава не е бил наясно с разследването на ДАНС. Говорили за Закона за МВР. 

По-рано и вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че не се е виждал с Бисеров отдавна, а с Ахмед Доган - никога.

Йовчев каза още, че ако има данни за изтичане на информация за Бисеров от ДАНС, и ако тя е класифицирана, то би трябвало да има проверка.  

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов попита кой е предупредил ръководството на ДПС, за да се отърве от Бисеров.

Бившият депутат от ДПС Осман Октай обяви, че "генерал от ДАНС е бил в сараите на Доган в събота и го е информирал за проверката срещу Бисеров".

"Вчера сутринта не бях уведомен, след това говорих с председателя на ДАНС, службата си е свършила работата по закон", каза още Йовчев, който е и бивш шеф на агенцията.

Запитан дали Бисеров е напуснал страната и дали МВР се е интересувало от това, министърът отвърна, че ведомството може да се интересува само, когато има ограничителни мерки срещу някого, а не за да задоволява любопитството си.

Атака от Цветанов


Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов коментира, че трябва да има разследване за изтичането на информация към ДПС, както и дали главният прокурор е информиран едва вчера, за да бъде осуетено бъдещо разследване с много по-сериозни последствия.

"Г-н Йовчев публично заяви, че не е знаел за информацията в ДАНС. Смятате ли, че това е вярно? Кой посъветва Йовчев да каже това нещо?", попита зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него появилите се твърдения, че още преди година в службите е имало данни срещу Бисеров, имали за цел да вкарат ГЕРБ в този дебат.  

Шефът на ДАНС Владимир Писанчев заяви, че данните за Бисеров са от скоро и няма данни за теч на информация.

Цветанов попита още дали атаките към Борисов от Бисеров за Сретен Йосич не се дължат на някакви други зависимости.

Задаваме си и въпроса - дали беше допустимо един зам.-председател на парламента да се отправя към бившия вицепремиер и вътрешен министър с думите: "Боли ли, когато ви вадят зъбите?" Това е недопустимо”, каза още Цветанов, говорейки за реплика на Бисеров към себе си.