Изданието посочва, че министър Найденов на срещата с косовския премиер Хашим Тачи е заявил, че България ще снабдява косово с продукти, в случай на дефицит.

Косовският премиер Хашим Тачи от своя страна е благодарил за подкрепата и е изтъкнал, че България е била подготвена да отвори и своите резерви. Тачи е заявил още, че България би могла да помогне на Прищина за установяване на собствен резерв. Чрез трансфер на технологии и експерти България може да помогне и на косовското земеделие.

Косовският министър на търговията и индустрията Мимоза Кусари-Лиля е заявила, че българският опит е важен и за членството в ЕС. Министър Найденов от своя страна е заявил, че Косово може да разчита на България.

България е подготвена да снабдява Косово с храна, пише ”Мондо”. Изданието отбелязва за срещата на министър Найденов с косовския премиер Хашим Тачи, който от своя страна е благодарил за подкрепата.

Вместо със сръбска Косово ще се снабдява с българска храна, коментира Б92. Радиото посочва, че българският министър е заявил на срещата, че в случай на недостиг България ще снабдява Косово с храна. Тачи от своя страна е изтъкнал, че България може да помогне на Косово да създаде свой държавен резерв.