"Съвсем неоснователни бяха критиките към Танева, отправени от опозиционните партии за прокарването на лобистки закони, защото тя  е човек, който отговорно върши своята работа", заяви Цветан Цветанов пред журналисти в Сливен.
Председателката на земеделската комисия в парламента бе атакувана заради скандална законова поправка, която по-късно бе отменена. С нея се предвиждаше собствениците на земеделски земи да предлагат имотите си за продажба първо на арендатора, а ако той не даде отговор в срок от 30 дни, едва тогава да могат да предлагат земята за продажба на трети лица.

Вицепремиерът открити защити и Лечков, срещу когото има повдигнати 7 обвинения, сред които за злоупотреба с държавни пари, облагодетеслстване на близки фирми и ощетяване на общината с 1 млн. лв.
"Същото като за Танева мога да кажа и за Йордан Лечков, който от години се опитва да направи Сливен европейски град с проекта за водния цикъл на Сливен. Този процес, който се води срещу кмета е към отшумяване", заяви Цветанов.

Според него междуличностният конфликт между т. нар. Радото (общинският съветник от ГЕРБ и управителят на фирма „Хидросистеми" Радостин Русев - Радото- б.р.) и Данчо Лечков вече отшумява. В последните месеци Русев се наложи като неформален лидер на новосформирана група в местния парламент и организира два протеста срещу Лечков. От своя страна, кметът прекрати едностранно договора на фирмата за изпълнението на водния проект по ИСПА.
Междувременно Русев бе обвинен в данъчни измами.

"Видя се, че Радото се води от личните си интереси. Изненадан съм от политическите адвокати около него. Изненадан съм от активната роля и позиция на Иван Костов. Знам, че той съдейства за развеждането на Радото из София, по определени места, за да се говорят неща, които са несъстоятелни", коментира министърът, но не уточни повече за връзката на лидера на ДСБ.

"Моята позиция и тази на премиера не бива да се тълкуват като намеса в българската съдебна система. Искам да уверя гражданите на Сливен, че правителството внимателно наблюдава проблема с водния проект на града и ще помогне този инфраструктурен проблем да се реши скоро”, добави Цветанов.
Той присъства на официалното откриване на новия офис на партия ГЕРБ в Сливен, където бяха и Десислава Танева, и Йордан Лечков.

Самият Радостин Русев, цитиран от онлайн изданието sedmica.sliven.net, заяви: "Потресен съм. Уважавам изключително много г-н министъра и нямам обяснение за неговото изявление. Както на други политици, най-вече на такива от ГЕРБ, предадох документи за зулумите на Лечков и на депутата г-н Иван Иванов от ДСБ, който направи питане до Нона Караджова. Защото повечето наши сливенски депутати не дават пет пари за сливенския проблем. Никога не съм доближавал г-н Иван Костов на повече от 5 метра и никъде не ме е развеждал”.