Министър-председателят Гълъб Донев събра областните управители в Министерския съвет заедно с някои от министрите на съвещание в навечерието на парламентарния вот.

Фокус на съвещанието при премиера е бил напредъкът по подготовката и провеждането на честни и свободни избори на 2 април, както и добрата координация с областните управи по актуални за страната теми, информира пресслужбата на правителството.

В срещата участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на електронното управление Георги Тодоров, както и зам.-министърът на финансите Людмила Петкова.

В хода на разговора са били обсъдени различните аспекти от изборната подготовка, включително целенасочените и ефективни мерки на правителството срещу купуването на гласове. Посочени са били и сериозните предизвикателства, породени от последните промени в изборното законодателство.

Министър-председателят Гълъб Донев беше категоричен, че служебното правителство стриктно спазва Изборния кодекс и се придържа неотклонно към разпоредбите му, съобщиха от МС.

На съвещанието са били обсъдени и други актуални теми, сред които реализацията на текущи проекти по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, инфраструктурата по места и значението на целесъобразното изразходване на обществения ресурс.

Премиерът Гълъб Донев е изразил увереност, че както и до момента, областните управители ще продължат и занапред да работят в името на обществения интерес и в защита на държавните приоритети.