Това каза пред журналисти в парламента министърът на финансите Владислав Горанов, цитиран от БТА.

"Ако трябва, ще предложим законодателни решения, за да може да се стигне до тази информация, за да не остава и грам съмнение, че искаме да скрием нещо от този доклад и за да дадем възможност за изясняване на всички факти и обстоятелства във връзка с фалита на КТБ", посочи финансовият министър.

Той отбеляза, че натискът по темата е много отдавна.

"Има неправилно разбиране, че този договор е между държавата или гаранционния фонд и "Аликс Партнърс", това е частен договор, сключен между синдиците на едно частно дружество в несъстоятелност и международна компания", каза Горанов.

Министър Горанов посочи, че продължава да смята, че има риск информацията в доклада да увреди впоследствие възможността на синдиците да си свършат своята работа.

Той добави, че не приема упрека, че правителството защитава някого или иска да прикрие нещо случило се в банката.

"Така че настоявам и ще продължа да настоявам, и дори компанията "Аликс Партнърс" да не даде положително становище, обмисляме други варианти информацията в доклада да стигне до хората", заяви Горанов.

Той подчерта, че клаузата за конфиденциалност е стандартна за подобен тип разследвания и не му е известно в света такъв договор да е излязъл пред медиите, но заяви готовност правителството да понесе този риск, за да няма никакъв упрек, че крие някого или нещо от случилото се там.