Териториалните планове преразглеждат решения на парламента. Това коментира комуникационният специалист и бивш синдикалист Диана Дамянова в интервю на Даниела Големинова в предаването "12+3" на БНР.

"Народното събрание каза, че въглищната енергетика трябва да бъде запазена до 2038 г., а в Териториалните планове се предвижда 80% намаляване на енергийната мощност на България до 2030 г. Т.е. Министерският съвет е преразгледал решение на парламента и аз не знам това до каква степен е законно и как ще се отрази на тези момчета и момичета, които протестират на магистралите. ... Правителството си е позволило да наруши решение на парламента и всички думи, които казва, вече е с трактовката на нарушител на закона. ... Когато правителството си е позволило да наруши грубо решение на парламента, естествено е политическите сили да яхнат протеста", каза Дамянова.

За нея добрата новина от днес е, че най-накрая тези планове вече са публикувани от Министерството на енергетиката.

Според нея няма комуникационен проблем между протестиращите миньори и енергетици и властта и обясни, че те са били лъгани, че ще бъдат запазени до 2038 г., а започват да ги ликвидират още сега. Лъгани и с 36 заплати, за които по-късно ще разберем, че не могат да се затварят ей така, каза Дамянова.

Тя смята, че "териториалните планове са чиновнически ужас, който е създаден, за да могат да се вземат пари сега.

"Това е национално предателство",  категорична е бившата пиарка на "Продължаваме промяната".

По думите думите ѝ "всичко това е една измама, която е направена по две причини - да бъде хвърлен някакъв документ в Европа, втората - да има един огромен ресурс на разположение на правителството".

Според нея управляващите извършват неща, които хранят "Възраждане".