ГЕРБ не се страхува да бъде опозиция в 47-ото Народно събрание. Това заяви на пресконференция в Русе Десислава Атанасова, която ще бъде депутат на ГЕРБ-СДС от Русенския избирателен район в следващия парламент.

По думите ѝ партията няма да бъде тиха и безропотна опозиция, а ще критикува, когато това е необходимо, защото, "за да има силно управление, трябва да има силна опозиция".

Десислава Атанасова прогнозира, че животът на следващото правителство ще бъде не повече от няколко месеца.

"Но колкото и кратък да е той, надявам се да се сформира правителство, защото пред България има серия от кризи и предизвикателства - мерките по отношение на COVID ситуацията, ваксинацията, инфлацията, цените на електроенергията и не на последно място законът за държавния бюджет", посочи тя.

Атанасова обясни, че като народен представител от Русе, заедно с проф. Михаил Илиев, който е втори в листата на ГЕРБ-СДС и също ще влезе в следващия парламент, ще работят по няколко приоритета - инфраструктурата, чистотата на въздуха, здравеопазването и образованието.

Проф. Илиев, който също бе на пресконференцията, допълни, че неговата експертиза е в областта на образованието, науката и технологиите и смята, че бъде полезен в тези области.