Десет бронетранспортьора и още толкова камиона преминаха днес по обяд граничния пункт "Дунав мост" край Русе. Конвоят, който идва от Турция, ще участва в натовските учения "Непоколебим защитник" 21 и "Благороден скок" 21 в Румъния.

Снимка: Министерство на отбраната

На път за границата малко преди град Цар Калоян единият от камионите се повреди и беше изтеглен на буксир до граничния пункт, а в Русе, част от конвоя се заблуди и не взе правилния завой към Дунав мост, предаде БНТ.

Над 400 военнослужещи, бойна и спомагателна техника от състава на Съвместните сили на НАТО с много висока степен на готовност от 10 май се предислоцират от Турция и Албания в Румъния, преминавайки през територията на нашата страна под ескорт на "Военна полиция".

Снимка: Министерство на отбраната

Снощи военнослужещите са пренощували в Учебен полигон "Ново село" и днес потеглиха към Румъния за военните учения на НАТО.

Снимка: Министерство на отбраната

В международните учения участват военни формирования от над 20 държави, членове и партньори на Северноатлантическия съюз. Целта е да се провери готовността и военната мобилност на НАТО за разгръщане на съюзни сили по суша и море от Северна Америка до Черноморския регион, както и край бреговете на Португалия.