Така отговори бившият организационен секретар на БСП Красимир Янков на въпроса ще бъде ли след 4 години Корнелия Нинова председател на партията.

Той беше един от тези депутати, които след последните промени, наложени от Нинова, бяха отстранени от Изпълнителното бюро. Останалите са Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева. Има обаче и изключения, за които новото изискване да не съвместяват двете длъжности, не важи.

"Мотивите й са лични. Това беше един разговор между мен и Корнелия Нинова, все пак някакви аргументи трябва да изложи пред мен, 1 година работихме заедно, минахме една кампания – президентските избори и още една – парламентарните избори (…) Само лични причини – аз зная и тя знае. Едностранно е отношението, аз нямам личен конфликт с Корнелия Нинова”, коментира още Янков пред bTV.

Според него вероятно Нинова смята, че като отстранява някои от разпознаваемите членове на „червеното” ръководство се освобождава от зависимости. Депутатът посочи, че преди година я е подкрепил, защото и сам като кандидат за председател е настоявал за промяна вътре в БСП.

"За съжаление, общото усещане е, че няма да се чува различното мнение от това на Корнелия Нинова в Изпълнителното бюро", каза още народният представител.

По темата ЦУМ-гейт пък Янков беше категоричен:

"Не мисля, че БСП трябва да се превръща в трибунал".

По думите му при изключването му от ръководството не е бил изказан нито един „аргумент срещу социалиста Георги Гергов”.