Йотова обясни, че очаква подкрепа от всички, които участваха в първия тур – както отляво, така и отдясно, Патриотичния фронт и останалите играчи на политическа сцена.

Според нея освен ДПС и други политически партии ще заявят подкрепа за кандидатпрезидентската двойка.

За първия тур на изборите ДПС подкрепи независимия кандидат Пламен Орешарски. Централното ръководство на ДПС обяви снощи в НДК, че няма да влизат в преговори за подкрепа на кандидат на балотажа.

Г-н Борисов не иска подкрепа от избирателите на ДПС, а г-н Радев очаква подкрепата на всички българи, коментира лидерът на ДПС- Мустафа Карадайъ.

"Имаме цяла седмица, ще видим кой каква позиция ще заеме, гласовете от чужбина също са важни," посочи още Йотова днес.

"Ще работим с всички политически сили. Не водим преговори и разговори с партийни централи, нашите разговори са с българските граждани. Започваме да мислим за балотажа от днес, дали сме си почивка няколко часа", заяви кандидатът за вицепрезидент.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви снощи в НДК, че БСП не е водила преговори за подкрепа от други партии и това ще се запази.

По думите на Йотова по време на кампанията двойката не е имала проблем с неразпознаваемостта на кандидатурата на ген. Радев.

"Спечелихме, защото хората имат нужда от промяна. Олицетворихме надеждата за тази промяна, защото направихме една добра, толерантна кампания, обърната наистина към хората", каза Йотова.

АНКЕТА: За кого ще гласувате на балотажа?